Σελίδες

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πλεξούδα με φέτα και πιπεριά

Τη συνταγή τη βρήκα πάνω σε μια συσκευασία σφολιάτας Κανάκη και μου άρεσε πολύ σαν ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι. Τη δοκίμασα λοιπόν και ιδού...

Υλικά για 1 πλεξούδα:

1 φύλλο σφολιάτα Κανάκη κουρού
6 κουταλάκια πολτός ελιάς
150 γρ φέτα λιωμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
1 κουταλάκι ρίγανη
1 αυγό
Λίγο σουσάμι

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε όπως είναι στο χαρτί της συσκευασίας του.
Το κόβουμε κάθετα σε 3 λωρίδες από την μεγαλύτερη πλευρά.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα με 2 κουταλάκια από τον πολτό ελιάς. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και μοιράζουμε τη φέτα. Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και την μοιράζουμε στις λωρίδες της ζύμης. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό και τυλίγουμε τις λωρίδες σε ρολό.
Τις πιέζουμε καλά να κολλήσουν.
Ενώνουμε τις 3 λωρίδες μαζί και πιέζουμε να κολλήσουν καλά στην άκρη. Μετά πλέκουμε όπως κάνουμε με το τσουρέκι. Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλία νερό και αλείφουμε καλά την πλεξούδα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Νοστιμότατο και πολύ εμφανίσιμο!

22 σχόλια:

  1. Έλεος Μπέτυ μου νυχτιάτικα! Που να τρέχω να βρω σφολιάτα? Την τιμητική της η σφολιάτα αυτές τις γιορτινές μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπεττυ , παρ πολυ πρωτοτυπο!! Και θα ειναι πεντανοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι φαντασία....κι έχω τραπέζι το Σάββατο,θα το φτιάξω,μοναδικός αντιπρόσωπος από Ελλάδα εγώ...οι υπόλοιποι ξένοι :)))

    καλό βράδυ
    φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπαθώ να αντισταθώ!!
    Μόλις διάβασα την συνταγή σου, πήγα στην κατάψυξη και έχω ίδιο κουτί, που έχει όμως 2 φύλλα.
    Εκτύπωσα και την συνταγή για να μη την ψάχνω και αναβάλλω για άλλη μέρα.
    Θα το ξεχάσω για λίγες μέρες. Γίνανε πολλές παρασπονδίες πρόσφατα και δεν σηκώνει άλλη.
    Να'σαι καλά που ψάχνεις και μας το λες
    Καλό βράδυ.

    ΥΓ: Απ'ότι είδα η συνταγή είναι για τα δύο φύλλα και με κανονική σφολιάτα. Εμένα όμως μου αρέσει η κουρού περισσότερο. Και το ψήσιμο σου καλύτερο. Στείλε τις φωτό στον Κανάκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πωωωωωωωωωω τέλειο!
    Θα το φτιάξω αύριο με δικό μου όμως φύλλο.
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες μου σε παρακαλώ,αγαπητή Betty, οι ενώσεις στην πλεξούδα ήταν αφράτες, ή κράτησαν υγρασία; Μήπως ήθελε το κλασσικό τρύπημα με οδοντογλυφίδα όπως σε όλες τις σφολιατοτυρόπιτες;
    Καλή ιδέα, πάντως, εξαιρετική εμφάνιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μοσχομύρισε!!!! Κάτσε λίγο φρόνιμα,μας έχεις τρελάνει.
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ πως μου αρεσουν αυτα τα σκανταλιάρικα αρτοποιηματααααααα!! καλησπέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ εμφανίσιμη η πλεξούδα σου!!! και ο συνδιασμός των υλικών της γέμισης εξαιρετικός!!!
    Θα δοκιμαστεί. Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ω! Τι τυλιχτή νοστιμιά είναι αυτή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι παθαίνω βραδιάτικα, και με αγαπημένες γεύσεις, θα χάσω το δρόμο για το κρεβάτι, στο ψυγείο με βλέπω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Betty μου μας βλέπω σύντομα να ... πλέκουμε κοτσίδες όλες!!
    Από εμφάνιση σκίζει, από γεύση σίγουρα θα σκίζει!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eμφανίσημη η πρόταση!
    Για τραπέζι ότι πρέπει!
    Τί θα κάνω Μπέττυ μου;
    Μια βόλτα εδώ σε σένακαι μια, στη Δήμητρα με τους μανιταρομεζέδες και την ελκυστικότατη ατμόσφαιρα του χωριού,θα γίνω 100 κιλά!
    Σε φιλώ!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί τέλεια πλεξούδα είναι αυτή??Πολύ εμφανίσιμη...επίσης ωραίο είναι το οτι εχει την γεμιση παντου ετσι οπως την διπλώνεις και οχι μόνο στην μέση...πολύ ωραία ιδέα θα την φτιάξω και με διαφορετική γέμιση.Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χα χα ...Το Πασχαλιάτικο τσουρέκι μεταμορφώθηκε σε Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό!!!

    Ελισάβετ σου εύχομαι να περάσεις τις γιορτές μέσα στην αγάπη και την ζεστασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σας ευχαριστώ όλους που διαβάζετε και σχολιάζετε και ζητώ συγνώμη που αυτές τις μέρες πνίγομαι στις δουλειές και δεν έχω χρόνο ούτε να απαντήσω σωστά σε όλους, ούτε και να παρακολουθήσω όπως θα ήθελα τις αναρτήσεις όλων σας...
    Σας φιλώ όλους και σας εύχομαι τα καλύτερα για τις γιορτινές μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια γρήγορη απάντηση μόνο στην Katerina ante portas: όχι δεν χρειάστηκε τρύπημα, ο χρόνος ψησίματος ήταν ιδανικός για να ψηθεί σωστά χωρίς να λασπώσει αλλά ούτε και να στεγνώσει ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπέττυ κι εσύ στο τρέξιμο, κουράγιο!!
    Πολύ ωραία η πλεξούδα σου, εγώ φτιάχνω μια λίστα φαγητών για τις γιορτές, μιας και θα έρθουν και τα παιδιά μου, κι όλο προσθέτω θα προστεθεί κι αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. agapimeni betty exw ftiaksei arketes syntages apo to blog sou kai oles itan poli wraies...epeidi omws gia tin parapanw pira polla sigxaritiria thewrisa oti prepei na sta metaferw....
    sigxaritiria loipon....
    ηταν πανευκολη και πολυ φιγουρατζιδικη...δε το πιστευαν οτι την εφτιαξα εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμη/ε

    Ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα συγχαρητήρια, είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου όταν βλέπω τέτοια σχόλια!
    αυτός ήταν και ο σκοπός αυτού του blog: οι εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και ευπαρουσίαστες συνταγές!

    Θα χαρώ πολύ να μάθω τι άλλο έχεις φτιάξει ~ και το όνομά σου βέβαια :)

    Καλές γιορτές σου εύχομαι από καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή