Γρήγορα τυροπιτάκια με ζύμη σαν κουρού αλλά ακόμα πιο γευστική λόγω του κρασιού...
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα κρασί λευκό
½ κουταλάκι αλάτι
Και για τη γέμιση ό,τι μας αρέσει... Εγώ εδώ για τα μισά έβαλα:
1 γιαούρτι πλήρες
150 γρ φέτα τριμμένη
½ κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
λίγο πιπέρι
Και στα άλλα μισά πρόσθεσα 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Επίσης χρειαζόμαστε 1 κρόκο αυγού για να τα αλείψουμε.
Ανακατεύουμε τη φαρίνα, το σπορέλαιο, το κρασί και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, 2-3 λεπτά είναι αρκετά.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα για μισή ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι και το πιπέρι. Με το χέρι μας ανοίγουμε τη ζύμη σε μικρά πιτάκια, τα γεμίζουμε με λίγο από το μίγμα των τυριών και τα κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρουνάκι ή με τα δάχτυλά μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφουμε ελαφρά με τον κρόκο ανακατεμένο με λίγο νεράκι. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα τσακίζουμε!
Τον τίτλο τον δανείστηκα από την φίλη 50fm ~ είχε χαρακτηρίσει έτσι κάποια τυροπιτάκια της πεθεράς μου...
Φαίνονται απίθανα τα ...μελαχροινά σου.Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!Λενιώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυροπιτάκια μελαχρινά και μεθυσμένα :))).Στείλε όσα μείνουν...αν μείνει ψίχουλου να μη με λένε και λοιπόν χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια :)
Μόλις έφτιαξα πιτάκια τυριού εύκολα. Είναι διαφορετικά από τα δικά σου, αλλά έχουν τον ίδιο "προορισμό".
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν λες "φαρίνα ολικής", εννοείς αλεύρι ολικής ή υπάρχει και αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του;
Τέλεια εμφάνιση.Έτσι μελαχροινά μου αρέσουν.
Καλό βράδυ
Καλώς την Λενιώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις, θα σας αρέσουν...
Και λοιπόν;E allora? πράγματι με το ζόρι τους κράτησα για να τα φωτογραφήσω...χαχα...
Καλησπέρα Δύσπιστε.
Ναι, υπάρχει Φαρίνα Γιώτης Ολικής Άλεσης, την χρησιμοποιώ συχνά σε muffins και cookies, δίνει πλούσια γεύση...
Κουκλάκια τα μελαχροινά σου...πολύ τα λιγουρεύτικα!!!Μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές...Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα. Δεν ήξερα ότι έχει φαρίνα ολικής, θα τη χρησιμοποιήσω και εγώ σε muffins!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τίτλος σου ... όλα τα λεφτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μελαχροινά και μεθυσμένα σου απλά τέλεια!
Με ότι γέμιση κι αν βάλεις!
Για την φαρίνα ολικής δεν το ξερα κι εγώ, θα ψάξω να την βρω!
Φιλιά, καλό βράδυ!
μούρλια τα μελαχροινά, εγώ συνήθως με αυτή τη ζύμη φτιάχνω κριτσίνια (συνταγή από το παμπάλαιο εδεσματολόγιο-θησαυρό) και αλμυρά κουλουράκια, κάθε φορά με άλλη γεύση, ότι γέμιση κι αν βάλουμε είναι τέλεια, το χρωματάκι τους γλυκό μελανούρι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty,τέλεια είναι τα μελαχροινά σου!Αν η ζύμη μοιάζει με κουρού θα είναι νοστιμότατη.Μ΄αρέσει επίσης,που η γέμιση δεν έχει αυγά.Μόνο λευκό κρασί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
pandora, κι εμένα οι εύκολες συνταγές είναι η αδυναμία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama και σε κέικ ταιριάζει πολύ η φαρίνα ολικής και σε ζύμες!
Ελενάκι μου, η γέμιση είναι θέμα γούστου, απλά μεγαλώνει την απόλαυση! Φιλιά πολλά...
Γαστεροπλήξ, για μια ακόμα φορά μου έδωσες ιδέα!
κριτσίνια λοιπόν την επόμενη φορά...
eleni όχι στην γέμιση δεν έχω βάλει αυγά, μόνο τα υλικά που αναφέρω. Το κρασί μπήκε μόνο στη ζύμη...
Δεν θα πω πολλά ............ απλά...............
ΑπάντησηΔιαγραφήγιάμιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Πολλά φιλιάαααααααααααααα