Θαυμάσια η σάλτσα μελιτζάνας για τα ζυμαρικά ~ και δένει ωραιότατα με τα κοχυλάκια!
Υλικά για 4 μερίδες:
2 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ ντοματάκια κονσέρβας ή 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές βασιλικός ψιλοκομμένος – αν δεν υπάρχει φρέσκος βολευόμαστε και με αποξηραμένο
300 γρ κοχύλια
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Ζεσταίνουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν – 3 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το βασιλικό, αλατοπίπερο, μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
Τα στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε αν θέλουμε μέσα στην σάλτσα ή τα σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε την σάλτσα από πάνω.
Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
σαν γιατροπορεύτηκες στις σάλτσες το έριξες; αγαπημένες οι μελιτζάνες αλλα θα περιμένω το καλοκαιράκι για να τις απολαύσω σχεδόν σε καθημερινή βάση!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ θα την φάω με τυράκι φέτα
ελπιζω να προλαβα, τρεχοντας ηρθα ειναι απο τα αγαπημενα μου πιατα, οσο για το τυρακι που λεει η γαστεροπληξ, θα το τριψω απο πανω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΩ.ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ:)))
Μλιτζάνες τύπου τσακώνικες, έχει στο Σ/Μ, αλλά Κρήτης, που είναι ομοιόμορφες και παχουλές. Εκείνες τις μακρουλές ριγέ, απο την Αργολίδα τις βρίσκω μόνο το καλοκαίρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα νόστιμη η σάλτσα, αλλά θα περιμένω να καλοκαιριάσει. Αρχειοθετήθηκε.
Καλό βράδυ
Ευτυχώς που συνήλθες κι άρχισες τα ωραία σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ για μελιτζάνα δεν έχω πρόβλημα, χειμώνα-καλοκαίρι, όπου την βρω δεν την αφήνω!
Τέλεια θα δένει με το ζυμαρικό η σαλτσούλα σου!
Κοχυλάκια θα σερβίρουμε κι εμείς αύριο, αλλά τα μεγάλα, αυτά που τα γεμίζεις, δεν ξέρω αν τα έχεις πετύχει κάπου!
Φιλάκια!
Τις μελιτζάνες όπως κι άλλα ζαρζαβατικά τα προτιμώ στην εποχή τους, οπότε κρατώ την ιδέα για τότε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήeggplant! amazing.. will try this great recipe..
ΑπάντησηΔιαγραφήMπετούλα θα πάρω και εγω το πιατάκι μου γιατί μου φαίνεται πολύ ωραίο το φαγάκι σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν σε ρωτάω εαν έγινες καλά γιατί αυτό φαίνεται !!!! χιχιχιχιχι
καλή σου μερα
τέλεια φαίνονται!και σίγουρα όταν το έφτιαχνες, πρέπει να μύριζε και τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπ΄τις πρώτες συνταγές που έμαθα ιταλία και την έκανα σε μια φιλενάδα μου που'χε ερθει να με βρει κι έγλυφε ακόμα και το τηγάνι η μουρλή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήέγιανες Μπέτυ μου επιτέλους!!!!
φιλιά
Επειδή είμαι fan των λαχανικών, οσπρίων κλπ, αυτό το πιάτο το καλοκαιράκι θα είναι σκέτο λουκούμι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για σάλτσες μελιτζάνας και για ζυμαρικά οπότε με πέθανες χιχιχ φιλιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε φτιάξει παρόμοιο φαγητό ή γλυκό! Έμεινα με το στόμα ανοιχτό σήμερα που κάνω βόλτα στα μπλογκς, γιατί σήμερα έκανα ταλιατέλες με σάλτσα μελιτζάνα-ντομάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ:))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω σήμερα!! Ελπίζω να μου πετύχει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα βαλω και λιγο κρεμμυδι ?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, γιατί όχι, δοκίμασέ το και πες μου! :)