Σελίδες

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Κουνέλι με μπέικον

Μια πολύ ιδιαίτερη ιδέα, νόστιμη και διαφορετική... και επίσης λόγος διαμάχης στο σπίτι, καθώς οι αυθεντικοί Κρητικοί της οικογένειας θεωρούν ότι το κουνέλι χαραμίζεται αν δεν είναι στιφάδο ή τηγανητό !!!
Για 6 μερίδες:

1 ½ κιλό κουνέλι
¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
½ κιλό καλαμπόκι
200 γρ μπέικον σε κομμάτια
3 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι

Σωτάρω σε κατσαρόλα το κουνέλι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σωτάρω κι αυτό.
Σβήνω με το κρασί και το σιγοβράζω σκεπασμένο για 30 λεπτά περίπου.
Ρίχνω το καλαμπόκι, το μπέικον και τη μουστάρδα διαλυμένη σε μισό φλυτζάνι νερό.
Αφήνω το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ακόμα.
Σερβίρω με ρύζι πιλάφι.

13 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η ιδέα σου,Betty!
    Έχω δυο κουνελάκια στον καταψύκτη μου,δώρο στον άντρα μου.Επιτέλους και κάτι διαφορετικό από στιφάδο.
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θέλω!
    εδώ η κόρη μου απαγορεύει την κουνελοφαγία, αυτά παθαίνεις αν μεγαλώνεις συνεχώς κουνέλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέτυ μου δείχνει καταπληκτικό!
    Το κουνελάκι το μαγειρεύω συχνά για τον άντρα μου, τέλεια ιδέα για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουνέλι δε τρώω αλλά το φαγητό σου δείχνει τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I'm another one who doesn't eat rabbit but I love bacon!

    If you read this before midnight and you're interested, don't forget to enter the little give away we are having by telling us what ingredient you'd like in a cupcake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μας τρελάνεις φίλη μου!
    Φαίνεται υπέροχο!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μέχρι εδώ μοσχοβόλησε.φαίνεται υπέροχο.γιαμ γιάμ
    Μπράβο Μπετούλα για άλλη μια φορά.
    Φιλάκια
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα.
    Πολύ ωραίο το φαγάκι σου.Μου αρέσει πολύ η προσθήκη του μπέικον μέσα. Θα δοκιμαστεί σύντομα.
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπετουλίνι μου καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα!!! Αν και λίγο καθυστερημένο σχόλιο, τέτοια συνταγή δεν έχουμε ξαναδεί με το κουνέλι, και φαίνεται όντως φοβερή...αλλά πού να βρούμε εμείς τώρα κουνέλι!!Οπότε ας βολευτούμε με τη φωτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολυ εναλλακτικη προταση και πολυ ενδιαφερουσα φαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή