Πάρτε ένα κότσι χοιρινό (ή δύο ανάλογα με τα άτομα), αλατοπιπερώστε καλά και χώστε μέσα στο ψαχνό σκελίδες σκόρδο και γαρύφαλλα... Μην τρυπήσετε όμως την πέτσα για να έχει ωραία εμφάνιση όταν το σερβίρετε...
Περιχύστε το κότσι με χυμό απο 2 λεμόνια και 2 πορτοκάλια και λίγο λάδι. Βάλτε σε γάστρα και ψήστε το σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 4 ώρες ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού.
Περίπου 1 1/2 ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε στο ζουμί πατάτες (που τις έχετε ήδη αλατοπιπερώσει) κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να το βάλετε σε ταψί αλλά φροντίστε να το καλύψετε καλά με αλουμινόχαρτο, για να ψηθεί σωστά χωρίς να στεγνώσει...
τέλειο φαγάκι, και του χρόνου να είμαστε γεροί
ΑπάντησηΔιαγραφήως Σερραία έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα κότσια, εμείς εδώ πάνω το κότσι το μαγειρεύουμε με πολλούς τρόπους, κακοπερνάμε, πείνα!!!!!!!!
το φτιάχνω συχνα αλλά δε βάζω γαρύφαλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλά τσικνίσματα
χχχχ
Μπέττυ παρ όλο που μόλις φάγαμε το ζηλεύω είναι από τα πολύ αγαπημένα μας φαγητά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές αποκριές!!
Καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Τσικνοπέμπτη
Καλές και όμορφες γεύσεις
Αν και εγώ δεν τρώω όλα αυτά τα όμορφα
Καλά να περάσεις
Καλό βράδυ
Καλή σου μέρα Μπέτυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο φαγητό είναι αυτό. Από την φωτογραφία και μόνο σε κάνει να θέλεις να φας το ταψί ολόκληρο. Γεια στα χεράκια σου και του χρόνου με υγεία.
this looks fantastic - i want some right now
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμ...ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Πολύ ωραία η ιδέα σου! και του χρόνου με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυφ ουφφφφφφφφ ήρθαααααα πρόλαβα κανά κομματάκι; χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Και του χρόνου Betty μου να σαι καλά, να τους καλοπεριποιηθείς και πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγάακι σου πρέπει να έγινε σκέτο λουκούμι!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ κότσι, δεν έχω αγοράσει ποτέ είναι η αλήθεια, η κόρη μου η Ιωάννα την ακούω που το κάνει συχνά.Πάντως πολύ νόστιμο φαίνεται και θα έτρωγα ευχαρίστως ένα πιατάκι.Κάνω μια βόλτα στα μπλοκ και μου έχει ανοίξει η όρεξη, μου φαίνεται οτι θα σηκωθώ το βράδυ να φάω τους λαχανοντολμάδες που γίνονται αυτή την ώρα στη κουζίνα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήEiναι ενα πολυ ωραιο κ γευστικο φαγητο, δεν τοχω φτιαξει ποτε , ευκαιρεια τωρα, αλλα τοχω φαει σε εστιατοριο. οΙ δε παταταες θα ειναι νοστιμοτατες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω για τισ συμβουλες σου, Μπεττυ μου.
Μπεττυ φιλια!!!!
Αχ...πρώτη φορα κότσι έφαγα στην Αυστρία και ήταν όνειρο! Και του χρόνου Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έφτιαξα για πρώτη φορά κότσι και έγινε καταπληκτικό χάρη στη συνταγή σου.Μπράβο σου για τις ωραιες συνταγές που μας προσφέρεις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σας λόγια!