Γίνεται Καθαρή Δευτέρα χωρίς ταραμοσαλάτα; Ετοιμάστε τα ουζάκια, τα τσίπουρα και το κρασάκι...
Για ένα μεγάλο μπολ:
½ φλυτζάνι ταραμάς (130 γρ περίπου)
1 ½ φλυτζάνι ψίχα ψωμιού
1 ½ - 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Χυμός 1 μέτριου λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση ~ ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ψωμί, λάδι ή λεμόνι)
Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό να μουσκέψει καλά και την στύβουμε να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί, ρίχνουμε 3-4 σταγόνες λάδι για να μην κολλάει και τον χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την ψίχα και χτυπάμε συνέχεια με το γουδοχέρι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και λίγο-λίγο το λεμόνι, χτυπώντας πάντα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν αλοιφή.
Προαιρετικά, για πρόσθετη γεύση, τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και από το ζουμί που θα κατεβάσει ρίχνουμε 3-4 σταγόνες μέσα στην ταραμοσαλάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελίτσες και αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί με βραστή πατάτα που την έχουμε λιώσει καλά!
Εις υγείαν !
Τρελλαίνομαι για ταραμοσαλάτα, φρέσκο ψωμάκι και μπόλικο κρασάκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
Και του χρόνου Μπέττυ, εγώ θα πρωτοτυπήσω, αύριο θα φτιάξω μαι αλλιώτικη ταραμοσαλάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και νόστμη η ταραμοσαλάτα!Πρώτη φορά που έφτιαξα-στο μούλτι την κάνω-έγινε πολύ αραιή,μάλλον το ψωμί είχε νερό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πατέρας μου την έφτιαχνε στο γουδί,δεν του άρεσε η λιωμένη.
Καλό βράδυ!
Εγώ ετοίμασα τα δέοντα (ουζάκια, τσίπουρα κλπ), έφερα και την λαγανίτσα μου (για να μην υποχρεώνομαι:P)και ήλθα για βουτιτσες στην ταραμοσαλάτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές Απόκριες Μπέτυ μου!
Αχ τι ωραία που είναι η ταραμοσαλάτα, αλλά εμένα δεν την τρώει κανείς στο σπίτι και έτσι δεν την φτιάχνω. Αλλά αν την πετύχω αλλού....... την ευχαριστιέμαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Γεια στα χέρια σου και του χρόνου Μπέτυ! Εγώ μόνο μια φορά έχω φτιάξει ταραμοσαλάτα, την φτιάχνει η μαμά μου τόσο τέλεια, που τι να κάνω εγώ:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα γιατί μου το κάνεις αυτό???? Είναι το μόνο πράγμα, μετά τη σοκολάτα βέβαια, που δεν μπορώ να αντισταθώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.....Γι' αυτό και την φτιάχνω τελευταία στιγμή, για να μην τρώω συνέχεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια φαίνεται, ακριβώς έτσι την φτιάχνω κι εγώ...
Και του χρόνου Betty!!!
Οτι πρέπει γι'αυτές τις μέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αποκριά!
εγώ θα φέρω κριτσινάκια, αφού τα τσιπουράκια θα τα φέρει η ΕΛΕΝΑ και θα τρώμε μέχρι τη Σαρακοστή, οπότε φτιάξε μπόλικο πράμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την Κυριακή τσακίζω μία που έφτιαξα καθημερινώς! Και του χρόνου Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερυσι έβαλα και ψητή πιπεριά Φλωρίνης μέσα...μου άρεσε ακομη περισσοτερο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα και μιά original ταραμοσαλάτα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η υφή και η νοστιμιά που δίνει το ψωμί με τρελαίνει. Μην χρησιμοποιήσετε το κοινό ψωμί-σαβούρα. Αυτό με το κίτρινο αλεύρι που είναι συμπαγές είναι ότι πρέπει.
Και του χρόνου
Otan exw taramosalata mprosta mou, trww kai mia olokliri fratzola pswmi! Kai tou xronou Betty!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια ειναι με ψωμακι οπως ακριβως το εχεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a lovely nice blog dear neighbour.I like
ΑπάντησηΔιαγραφήGrecee and the people.
Regards
Με σκοτώνεις!Μόνο αυτό σου λέω...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερουδια
χχχχ
Απ'ότι βλέπω στις φωτό, χρησιμοποίησες άσπρο ταραμά "γνήσιο" που τον λένε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ βγάζω την ψίχα από το κίτρινο ψωμί που κάνω, από την προηγούμενη μέρα και χρησιμοποιώ το κινητό μπλέντερ (ράβδο) και γίνεται αλοιφή και πολύ γρήγορα.
Έχουμε και γουδί (της μαμάς μου), αλλά μεγάλη ταλαιπωρία. Δεν το χρησιμοποιώ. Το έχω συσκευασμένο, γιατί είναι και Αγιορείτικο.
Καλή σου μέρα Αγαπητή Ελισσάβετ.