Σελίδες

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Κουλουράκια νηστήσιμα με κρασί

Πιο εύκολα και γρήγορα κουλουράκια δεν έχετε φτιάξει... ούτε ζύμωμα δεν χρειάζονται! Γίνονται τραγανά, αφράτα, όχι πολύ γλυκά και είναι ιδανικά για όσους θέλουν να νηστέψουν.

Για 60 μέτρια κουλουράκια:

750 γρ (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
½ φακελάκι baking powder
½ κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε το κρασί, το baking, τη σόδα, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί φουσκώνουν αρκετά.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.
Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας!

16 σχόλια:

  1. Μπράβο Μπετούλα, αυτές οι συνταγές μου αρέσουν... γρήγορες και νόστιμες. Άντε Καλή Σαρακοστή να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά για τη νηστεία και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία και εύκολα και νηστίσιμα! Θα τα φτιάξω σίγουρα για τη μαμά μου που νηστεύει. Τα μπαχαρικά "φαίνονται" πολύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ συνήθως με αυτή τη ζύμη και λιγότερη ζάχαρη φτιάχνω σκαλτσούνια με λουκούμι, καλέ πάλι ατασθαλίες θα έχουμε Σαρακοστιάτικα, αν βάλω περισσότερη κανέλα δε θα προλαβαίνω να τα βγάζω από το φούρνο, οπότε παίρνω από δω μερικά για τον αυριανό καφέ!!!!!!
    καλή Σαρακοστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπετούλα χρυσοχέρα, καλή Σαρακοστή, καλά να περάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπέττυ Καλή Σαρακοστή, ωραία ιδέα αλλά εγώ θα βγάλω τα γαρίφαλα απαγορευμένη μυρωδιά στο σπίτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια γρήγορη σημείωση:

    Μάλλον λίγη περισσότερη κανέλλα και γαρύφαλλο θα ήθελαν ~ για όσους βέβαια αγαπούν αυτές τις γεύσεις... αλλιώς με 1 κουταλάκι κανέλλα και 1 γαρύφαλλο η γεύση των μυρωδικών είναι πολύ ήπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τρελαινομαι για κανελα και γαρυφαλλο και τα κουλουρακια υτα ειναι για βουτιες σε κανατες με καφε και γαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμ τέλειααααααααααααα βουτάω καμιά δεκαριά, μοσχομυρίζουν!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις τα έβγαλα απο το φούρνο και αρχίζουν να εξκαφανίζονται!!!!!!Είναι πεντανόστιμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν βάλω κόκκινο κρασί, πειράζει? μήπως θ αλλάξει το αποτέλεσμα γευστικά? Πιστεύω πως θα γίνουν σκουρόχρωμα, αλλά αν είναι μόνο αυτό, δε με πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βάλεις κόκκινο ξηρό δεν νομίζω να αλλάξει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα, ίσως μόνο στο χρώμα... μια δοκιμή θα μας λύσει την απορία :)

      Διαγραφή