Πιο εύκολα και γρήγορα κουλουράκια δεν έχετε φτιάξει... ούτε ζύμωμα δεν χρειάζονται! Γίνονται τραγανά, αφράτα, όχι πολύ γλυκά και είναι ιδανικά για όσους θέλουν να νηστέψουν.
Για 60 μέτρια κουλουράκια:
750 γρ (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
½ φακελάκι baking powder
½ κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε το κρασί, το baking, τη σόδα, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί φουσκώνουν αρκετά.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.
Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας!
Steile k apo edw merika!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μπετούλα, αυτές οι συνταγές μου αρέσουν... γρήγορες και νόστιμες. Άντε Καλή Σαρακοστή να έχουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty και κούριερ δεχόμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά για τη νηστεία και όχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και εύκολα και νηστίσιμα! Θα τα φτιάξω σίγουρα για τη μαμά μου που νηστεύει. Τα μπαχαρικά "φαίνονται" πολύ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπαχάρια!!!!ΜΜΜμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!!
Φιλιά
εγώ συνήθως με αυτή τη ζύμη και λιγότερη ζάχαρη φτιάχνω σκαλτσούνια με λουκούμι, καλέ πάλι ατασθαλίες θα έχουμε Σαρακοστιάτικα, αν βάλω περισσότερη κανέλα δε θα προλαβαίνω να τα βγάζω από το φούρνο, οπότε παίρνω από δω μερικά για τον αυριανό καφέ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή Σαρακοστη
Mπετούλα χρυσοχέρα, καλή Σαρακοστή, καλά να περάσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ Καλή Σαρακοστή, ωραία ιδέα αλλά εγώ θα βγάλω τα γαρίφαλα απαγορευμένη μυρωδιά στο σπίτι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια γρήγορη σημείωση:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον λίγη περισσότερη κανέλλα και γαρύφαλλο θα ήθελαν ~ για όσους βέβαια αγαπούν αυτές τις γεύσεις... αλλιώς με 1 κουταλάκι κανέλλα και 1 γαρύφαλλο η γεύση των μυρωδικών είναι πολύ ήπια!
τρελαινομαι για κανελα και γαρυφαλλο και τα κουλουρακια υτα ειναι για βουτιες σε κανατες με καφε και γαλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμμμμμμμμμμμμ τέλειααααααααααααα βουτάω καμιά δεκαριά, μοσχομυρίζουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Μόλις τα έβγαλα απο το φούρνο και αρχίζουν να εξκαφανίζονται!!!!!!Είναι πεντανόστιμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βάλω κόκκινο κρασί, πειράζει? μήπως θ αλλάξει το αποτέλεσμα γευστικά? Πιστεύω πως θα γίνουν σκουρόχρωμα, αλλά αν είναι μόνο αυτό, δε με πειράζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βάλεις κόκκινο ξηρό δεν νομίζω να αλλάξει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα, ίσως μόνο στο χρώμα... μια δοκιμή θα μας λύσει την απορία :)
Διαγραφή