Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Μαρία Μ. που γνωρίζει την αδυναμία που έχω στο γλυκάνισο! Έφτιαξα λοιπόν τα νοστιμότατα αυτά κουλουράκια και σας κερνάω!
Μοσχομύρισε το σπίτι!
Υλικά για 35 κουλουράκια περίπου:
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι σπορέλαιο
1/3 φλυτζάνι ούζο
2 κουταλάκια γλυκάνισο
Χυμός από μισό λεμόνι
Ρίχνουμε τα 3 φλυτζάνια από το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ
και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου,
μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα τοιχώματα.
Μέχρι να το πετύχουμε, προσθέτουμε λίγο-λίγο και το τέταρτο φλυτζάνι αλεύρι.
Ίσως δεν το πάρει όλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει,
τα αραδιάζουμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Θα πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα ~ μην τα παραψήσετε γιατί στεγνώνουν εύκολα.
Μοσχομύρισε το σπίτι!
Μόνο το δικό σου σπίτι μοσχομύρισε; Τα δικά μας;
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι με γλυκάνισο και με ούζο, ήταν δυνατόν να μην μοσχομυρίσει το σπίτι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ έχω αδυναμια στον γλυκάνισο!!!
μοσχοβόλισε ο τόπος, άκουσα ουζάκι κι έτρεξα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφέρε ένα ουζάκι να σπάσει η γλύκα!
Αρωματικότατα και όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Ti oraia stroumpoula koulourakia einai auta!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει το άρωμα του γλυκάνισου στα κουλουράκια! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω μυρωδιές!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα! Ουζο και γλυκάνισο ο τέλειος συνδιασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο το σπίτι Μπέτυ μου, εδώ στο γραφείο να δεις τι γίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα και μοσχομυρισμένα :)
Φιλιά
καλή εβδομάδα
Να σου στείλω δνση να μου στείλεις κουλουράκια;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήτα εφτιαξα κι εγω απο το μπλογκ της Πηνελοπης,μα χωρις αυγά...τα δικα σου πάντως είναι πολύ πιο ομορφα σε εμφανιση απο τα δικα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου πήρε περισσότερο απο 4 αλεύρι,ίσως γιατί επειδή είμαι φαν του ουζου,έβαλα λίγο ακόμα.Ολοένα ψήνονται,οταν βγουν θα σου πω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω τρελαίνομαι για γλυκάνισο και ούζο!
Καλό βράδυ Μπέττυ μου
Παίζει ρόλο επίσης και το φλιτζάνι που μετράς τα υλικά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία Χαρά και περιμένω εντυπώσεις!
υπεροχη συνταγη, εχουν γινει απο τα αγαπημενα μας!! θερμα συγχαρητηρια για ολες τις συνταγες σας, δεν εχω φτιαξει κατι και να χει αποτυχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γλυκό το σχόλιό σου Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! :)
Διαγραφή