Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
και να φτιάξουμε γρήγορα και χωρίς κόπο πεντανόστιμες ατομικές κοτόπιτες
που θα εκτιμηθούν από όλους!
Υλικά για 4 ατομικά σκεύη:
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση)
250 γρ κοτόπουλο βραστό ή ψητό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέικον σε κομμάτια
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
2 ½ κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά θυμάρι
50 γρ βιτάμ
1 κύβος ζωμός κότας διαλυμένος σε
1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 φύλλο σφολιάτας
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το θυμάρι.
Σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά
και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το βιτάμ και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το νερό με τον κύβο κότας, ανακατεύουμε,
αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά.
Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε 4 πυρίμαχα φορμάκια.
Κόβουμε λωρίδες απο τη σφολιάτα, βρέχουμε ελαφρά το χείλος κάθε σκεύους
και φτιάχνουμε στεφανάκια γύρω από αυτό.
Κόβουμε την υπόλοιπη σφολιάτα στα 4 και καλύπτουμε καλά την επιφάνεια του σκεύους,
πατώντας γύρω-γύρω με ένα πηρούνι για να κολλήσει καλά η ζύμη πάνω στο στεφανάκι.
Κάνουμε 2-3 τρύπες με το πηρούνι στην επιφάνεια της σφολιάτας
και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να μισοκρυώσει, θρυμματίζουμε τη σφολιάτα μέσα στο σκεύος
και απολαμβάνουμε!
Ένα τέτοιο για το μεσημέρι παρακαλώ μπορώ να έχω;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Ωραιότατη και η συνταγή και η πρόταση σερβιρίσματος.Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, Χριστός ανέστη! τέλειες οι κοτόπιτες σου, μιαμ μιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμη ιδέα αξιοποίησης περισσευμάτων από κοτόπουλο!!!
Φιλιά!
αφού είναι τόσο υπέροχη στην εμφάνιση φαντάζομαι πως θα είναι στην γεύση !!!! γεια στα χεράκια σου !!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια και καλό σ/κ
μμμμμμμμμ!!!!! μια μερίδα παρακαλώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη!! Πολύ εμφανίσιμες και προφανώς πολύ νόστιμες οι κοτόπιτες σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ εμφάνιση και από τα υλικά που βλέπω μάλλον και σούπερ γεύση,πολύ πρωτότυπο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιο κολπάκι με τη ζύμη πρώτη φορά βλέπω! Περισσεύει καμία για μένα??? μιαμ..μιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται ότι πρέπει να αγοράσω πάραυτα γιουβετσάκια !!!
ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Και φέτος την Πρωτομαγιά
η φύση όλη γιορτάζει
κι εύχομαι όλη σου η ζωή
με άνοιξη να μοιάζει.
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΟΛΕΣ.
Α! βρε Μπάτη..όλο όμορφες ιδέες είσαι..υπέροχη συνταγή, ίσως γιατί έχει όλα τα υλικά που αγαπώ.Καλή Πρωτομαγιά να πω στην σεφ!!Φιλάκια Αχτιδένια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες οι συνταγεσ σας!! Θα δοκιμάσω μερικές! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Και η ιδέα με το ζυμαράκι πολύ χρήσιμη! Να είχα ένα τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήιιιιιιιιιιιιιιιι...και δεν έχω περίσευμα κοτόπουλο...υπέροχη ιδέα με τη σκεπαστή σφολιάτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και ευχές έστω και καθυστερημένα λόγω της πασχαλιάτικης κοπάνας μου...
να έχεις μία τέλεια Πρωτομαγιά...-:))
Πρώτη φορά βλέπω να σκεπάζεται μόνο με σφολιάτα μια ταρτούλα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα! Μπράβο!
καλό μήνα μπέτυ!!να είναι ένας ωραίος μήνας με γευστικότατα φαγητά σαν κι αυτό!!
ΑπάντησηΔιαγραφή