Καλή βδομάδα, γλυκιά σαν αυτό το κεκάκι που το
αρωματισμένο ελαιόλαδο το κάνει ελαφρύ και ευωδιαστό!
Για μια μακρόστενη φόρμα No 26:
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
150 γρ αρωματισμένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν.
Αν έχουμε αμύγδαλα με φλούδα,
τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό
και μετά αφαιρούμε την φλούδα με τα δάχτυλά μας.
Κατόπιν τα στεγνώνουμε και τα τρίβουμε στο μούλτι
να γίνουν σαν τραχανάς...
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο
(που το έχουμε αρωματίσει με φλούδες εσπεριδοειδών –
βλέπε εδώ) ~
αλλά και σκέτο καλής ποιότητας ελαιόλαδο μας κάνει.
Προσθέτουμε τα αυγά και την άχνη ~
αν δεν έχουμε άχνη τρίβουμε στο μούλτι απλή λευκή ζάχαρη
μέχρι να γίνει σαν πούδρα!
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά
μια μακρόστενη φόρμα για κέικ,
αδειάζουμε μέσα το μίγμα
και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170ο.
Δομικάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού,
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο,
το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα,
μετά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα
και όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Απολαύστε!
Μου άρεσε αυτό το κέικ, έχετε πολύ όμορφη και πλούσια Μείνετε με αλεύρι αμυγδάλου, μεγάλες αγκαλιές ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αφράτο πρέπει να σου έγινε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Εφη
to proto kommati to pairno ego gia to apogeumatino mou kafedaki
ΑπάντησηΔιαγραφήeidika me to xisma portokaliou prepei na exei ginei teleio!!!
Πολύ αφράτο, φαντάζομαι θα είναι και πολύ αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα, γλυκιά και "νόστιμη" σαν το κεκάκι σου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, αφράτο και νοστιμο το κέικ σου και μου αρέσουν τα αμύγδαλα, οπότε παίρνω κομματάκι για το καφεδάκιμου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήotan ta keik exoun elaiolado elege i mama mou oti einai diaitis...isxuei?:D
ΑπάντησηΔιαγραφή