Το σχόλιο της συνονόματης Λίζας Π.
ήταν το έναυσμα γι αυτή τη νοστιμότατη και ελαφριά τυρόπιτα
χωρίς αυγά!
Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ:
1 πακέτο φύλλο κουρού
400 γρ ανθότυρο
100 γρ γραβιέρα Νάξου τριμμένη
100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Λίγο ελαιόλαδο και γάλα για το άλειμμα
Σε μεγάλο μπολ λιώνουμε με το πηρούνι το ανθότυρο,
προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, αλατοπίπερο, λίγη πάπρικα
ρίχνουμε και το εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά,
να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μίγμα σαν πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε καλά το πυρέξ.
Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού.
Στρώνουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο,
καλύπτουμε με το άλλο φύλλο
και αλείφουμε την επιφάνεια με ελάχιστο γάλα και ελαιόλαδο.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελάχιστο νερό
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180ο για 45 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο,
αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε.
Τρώγεται πολύ ευχάριστα και σε θερμοκρασία δωματίου!
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Αυτή θα αρέσει στον άνδρα μου που τις λέει τις τυρόπιτες αυγόπιτες, όταν έχουν αυγά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι θα την ευχαριστηθεί.
Φιλιά
Και στον δικό μου αντρα θα αρέσει η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Καλησπέρα. Νόστιμη φαίνεται και πολύ ελαφριά. Λατρεύω τα τυριά και τις τυρόπιτες. θα δοκιμαστεί προσεχώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η τυρόπιτα! Άσε που δεν έχει και χοληστερίνη. Θα την δοκιμάσω. Κάντε μια βόλτα και από το blog μου "γλυκές και αλμυρές γεύσεις" στη διεύθυνση polyfreelance.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ρωτήσω λεει ανθότυρο με φέτα...αλλά δεν λεει στη συνταγή τη φέτα και δεν ξέρω βάζουμε τελικά και πόση ποσότητα...σας ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ένα καπρίτσιο του blogger, αρκετά μηνύματα είχαν πάει στα spam! :(
Ζητώ λοιπόν συγνώμη για την αργοπορία στις απαντήσεις μου...
Στην συγκεκριμμένη συνταγή δεν βάζω φέτα, αν θέλεις όμως μπορείς να αντικαταστήσεις τα 200 γρ από το ανθότυρο με 200 γρ φέτα...