Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα

Συνηθισμένη αλλά αγαπημένη!


Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ (16 κομμάτια):

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
200 γρ φέτα
400 γρ ανθότυρο
4 αυγά
2-3 κουταλιές γιαούρτι
Πιπέρι

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει.
Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα,
αλείφοντας ένα-ένα με λάδι.
Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα
 και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και πάλι.
Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια, την ραντίζουμε με λίγο νεράκι
 και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
 Αφήνουμε να μισοκρυώσει πριν την κόψουμε.
Συνοδεύουμε με μια ανάμικτη σαλάτα 
 και έχουμε ένα ωραιότατο πλήρες γεύμα!

10 σχόλια:

  1. Το ίδιο όνειρο θα βλέπαμε :)))
    Με την ίδια γέμιση έφτιαξα υπέροχα τυροπιτάκια χθες το βράδυ!!!
    Μοσχομυρωδάτη και πεντανόστιμη!!
    πολλά φιλιά
    Καλημέρα Μπέτυ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μπέτυ...εγώ με την ίδια γέμιση θα κάνω την πίτα σου με φύλλο που θα ανοίξω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μπέττυ! Πολύ ωραία η γέμιση με γιαούρτι αντί γάλακτος μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν είναι συνηθισμένη, αγαπημένη και νοστιμότατη είναι όμως σίγουρα!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Trelainomai...! Latremeni oxi sinithismeni!Mporo na troo MONO tiropites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά αγαπημένη! Πολύ λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία η πιτούλα σου...και πολύ αγαπημένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ax πιτούλα από τα χεράκια της κυρα Βέτας!! Αχ Αχ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εψαχνα μια συνταγη για γαλακτομπουρεκο και μου φανηκε οτι η δικια σου ηταν ευκολη .... θα την δοκιμαζω σημερα για μια φιλη μου απο την Γαλλια που το λατρευει!...για να δουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...