Από τα ωραιότερα λαχανικά η μελιτζάνα, όταν δεν τηγανιστεί δεν είναι ιδιαίτερα βαριά,
όπως σε αυτή την απλή και πανεύκολη συνταγή...
Υλικά για 4-5 μερίδες:
4-5 μελιτζάνες
2-3 πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Μισό ματσάκι μαϊντανός (προαιρετικά)
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για να μην μαυρίσουν.
Τρίβουμε τις ντομάτες ή τις περνάμε στο μούλτι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο,
να ροδίσουν ελαφρά αλλά να μην αρπάξουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μισό φλυτζάνι νερό,
αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει
για 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τις πατάτες στην κατσαρόλα,
στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε πάνω από τις πατάτες.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό (αν βάλουμε),
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο
και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν
και να χυλώσουν τα λαχανικά ~
δεν θα χρειαστεί πάνω από 20-30 λεπτά.
Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε καθόλου για να μην διαλυθούν τα λαχανικά,
απλά κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα!
Συνοδέψτε το με ένα κομμάτι φέτα
και έχετε ένα νοστιμότατο πιάτο!
Μια ωραία ιδέα για φαγητό σήμερα αλλά θα το φάνε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Όποτε φτιάχνεις μελιτζάνες να μου στέλνεις πρόσκληση :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένες!!!!
Και με τέτοια χυλωμένη σαλτσούλα....
Ας δαγκώσω μια φρυγανιά τώρα, να σταματήσω τα υγρά :)
φιλιά πολλά
Καλημέτα Μπέτυ μου
προσφατα ανακαλυψα το σαιτ αυτο πολυ μου αρεσει ηδη εφτιαξα παξιμαδακια με το κακαο μεσα πολυ ωραια συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας αρέσουν οι συνταγές μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή