Ιδανική εποχή για να φτιάξουμε μια από τις πιο αγαπημένες μαρμελάδες!
Η δοσολογία είναι για 2 μέτρια βάζα:
1 κιλό ώριμα ροδάκινα διαφόρων ειδών (ζυγισμένα χωρίς κουκούτσια)
500 γρ ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι μαυροκούκι (προαιρετικά)
Πλένουμε τα ροδάκινα και τα καθαρίζουμε ~
όχι τελείως, καλό είναι να μείνει και λίγη φλούδα!
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ~ όσο μικρότερα τα κομμάτια,
τόσο περισσότερο θα λιώσουν,
έτσι αν θέλουμε η μαρμελάδα μας να έχει μέσα
ορατά κομματάκια φρούτου,
κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγαλύτερα κομμάτα!
Τα ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη
και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση,
ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά
και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Σε 45 λεπτά περίπου θα έχουν βράσει τα φρούτα
και θα έχει πήξει η μαρμελάδα,
τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μαυροκούκι ~
αν βάλουμε!
Επίσης μπορούμε σε αυτή τη φάση να προσθέσουμε
λίγα ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα!
Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά
και όπως είναι καυτή η μαρμελάδα
γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα
(για την αποστείρωση πατήστε εδώ).
Κλείνουμε καλά τα βάζα με τα καπάκια τους
και τα γυρνάμε ανάποδα.
Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Όταν ανοίξουμε το βάζο, το φυλάμε στο ψυγείο.
Καλοφάγωτη!! Δυο μεγάλες κατσαρόλες με περιμένουν τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλοζώντανη!!! Πανέμορφη πεντανόστιμη και λαμπερή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μπέτυ μου
Φιλιά
καλό απόγευμα
Νόστιμη μαρμελαδίτσα!! πόσο θα ήθελα λίγη σε μια φετούλα ζεστό ψωμί σπιτικό!! ζήλεψα τώρα και θα φτιάξω κι εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καταπληκτική μαρμελάδα, Μπέτυ μου, ζήλεψα και την παρουσίαση με τις φετούλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε η ιδέα του μαύρου κύμινου, εγά το χρησιμοποιώ πολύ στα ψωμιά και τις πίτες. Φιλιά, καλό απόγευμα.
Υπέροχη μαρμελάδα ,αξιοζήλευτη θα έλεγα.Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήZilevw poly..Lahtaristi marmelada, Betty! Edw den tha prolavaine kan na bei se vazakia,hihihi..Kalo S/K XO
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλυ ωραια η συνταγη και ευχαριστουμε.θα ηθελα να ρωτησω τα βαζακια πριν ανοιχτουν ποσο καιρο μπορουν να διατηρησουν το περιεχομενο?εντος και εκτος ψυγειου ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν ανοιχτούν διατηρούνται για πολύ καιρό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ~ προσωπικά την έχω διατηρήσει για μήνες...
Μετά το άνοιγμα και αφού μπουν στο ψυγείο, για 1 μήνα τουλάχιστον!
Η τέλεια μαρμελάδα...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!Πάω για ζάχαρη....και τη φτιάχνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήεχω φτιαξει παμπολλες μαρμελαδες... αλλα αυτη ειναι απο τις καλυτερες!! εχω φτιαξει ηδη 2 φορες & εχω μοιρασει τα βαζακια και υπολογιζω να φτιαξω και τριτη!! δεν εβαλα μαυροκουκι αλλα οσοι εχουν δοκιμασει εχουν ξετρελαθει!!!! ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δική μας αγαπημένη, χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!!! :)
ΔιαγραφήΤην έφτιαξα χθες..Καταπληκτική!! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφή