Σελίδες

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Κολοκυθοκαροτοκεφτέδες


Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τα πιο αγαπημένα 
καλοκαιρινά μεζεδάκια!
Εδώ η βασική συνταγή έχει εμπλουτιστεί με καρότο
 και ακόμα περισσότερα μυρωδικά για έξτρα νοστιμιά!
Υλικά:

4-5 μέτρια κολοκυθάκια
3 μέτρια καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
½ ματσάκι δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνιθο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. 
Τα τρίβουμε απο τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. 
Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά 
και τα πιέζουμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε λεκανίτσα. Τρίβουμε και τα καρότα,

ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε.  
Ρίχνουμε τα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ~ 
ίσως δεν το πάρει όλο ή ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα 
έτσι ώστε να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά 
και ρίχνουμε το μείγμα σε μικρές κουταλιές.
Αφήνουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές 
και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα
(που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας) 
για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.

Απολαμβάνουμε τους κολοκυθοκαροτοκεφτέδες ζεστούς!

4 σχόλια:

  1. απιστευτο φαγητο μπετυ μου!!! καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαινομαι για κολοκυθοκεφτέδες, φανταζομαι πως οι διαφορές θα ενισχύσουν την γευση προς το καλύτερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και χρόνια πολλά για αύριο.
    Ωραίους έκανες τους κεφτέδες σου, Μπέτυ,φαίνονται τραγανοί και μοσχομυρίζουν μέχρι εδώ! Μου αρέσουν όλοι οι χορτοκεφτέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΦΕΤΑ ΞΙΣΜΕΝΗ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή