Από τα ωραιότερα φρούτα της εποχής,
οι φραουλίτσες είναι πολύ γευστικές και μυρωδάτες
και γεμάτες με στοιχεία απαραίτητα στον οργανισμό
(σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο, κλπ)!
Υλικά για 18 muffins:150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ζάχαρη καστανή
3 αυγά
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
250-300 γρ φράουλες
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες
σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε την άσπρη με την καστανή ζάχαρη.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τις ζάχαρες με τα αυγά
μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα
και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν,
το προσθέτουμε στο μίγμα
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τις θήκες για muffins
ή, για ευκολία, χρησιμοποιούμε τα ειδικά χαρτάκια
ή φορμίτσες σιλικόνης, οπότε δεν χρειάζεται
να βουτυρώσουμε και να αλευρώσουμε.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾
και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160ο.
Με μια οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν,
αν βγει καθαρή είναι έτοιμα,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε εκτός φούρνου για 10 λεπτά να μισοκρυώσουν
και ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλάσο ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη,
προσωπικά τα προτιμώ σκέτα!
Δοκιμάστε τα!
Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα
και να φτιάξετε, αντί για muffins, κέικ!
Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα
και να φτιάξετε, αντί για muffins, κέικ!
Τέλεειααααααα!!!!!!!!! Λατρεύω τις φράουλες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!!
Τρελαίνομαι για φραουλονοστιμιές, αυτή η εποχή είναι η καλύτερή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόστιμα που φαίνονται τα φραουλομαφινάκια σου Μπέτυ μου, ζουμερά και αφράτα!
Φιλιά πολλά!
Αυτά τα κομμάτια φράουλας τα κάνουν πολύ ζουμερά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά φούσκωσαν. Κι εγώ σκέτα τα θέλω :)
ΦΙλιά
Υπέροχα τα muffins με τις φραουλίτσες. Είναι ότι πρέπει για την κόρη μου που ειναι τελειόφοιτη και διαβάζει και θέλει συνεχώς να τρώει γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Betty :) Θα ήθελα να ρωτήσω, στα μαφινάκια δε βάζεις κάτι σε βούτυρο; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
@ ninjaki:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, ούτε βούτυρο ούτε λάδι!
Και γίνονται πολύ ελαφριά, ζουμερά και πολύ νόστιμα!
τέλεια!! ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήMπορω να το βαλω σε φορμα για cheesecake και να κανω ενα τεραστιο muffin ? Γινεται ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεωρώ πως ναι... επίσης μπορείς να το βάλεις σε μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ακόμα και στην κλασική στρογγυλή με την τρύπα στη μέση!
Διαγραφή