Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές,
σε μια διαφορετική εκδοχή...
Υλικά:
Μισό κιλό γαύρος
Χυμός 2 λεμονιών
Ελαιόλαδο μισό φλυτζάνι περίπου
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Καθαρίζουμε τον γαύρο: πετάμε το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τον πλένουμε καλά και τον αφήνουμε να στραγγίξει.
Τον τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ σε μια στρώση,
αλατίζουμε ελαφρά και πιπερώνουμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό των λεμονιών,
το ελαιόλαδο και ρίγανη κατά βούληση.
Περιχύνουμε τα ψαράκια
και τα ψήνουμε στους 180ο για μισή ώρα περίπου,
μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους
και να αποκτήσουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Απολαμβάνουμε τον γαύρο ζεστό ή κρύο
με δροσερό κρασάκι, ουζάκι με μπόλικα παγάκια
ή παγωμένη μπυρίτσα!
Καλή απόλαυση
και
Καλό μήνα, όμορφο και δροσερό!!!
και
Καλό μήνα, όμορφο και δροσερό!!!
Καλό μήνα Μπέτυ μου να είσαι καλά.Τέλειο το μεζεδάκι σου και με συνοδευτικά το ουζάκι και καλή παρέα δεν σου λέω τίποτα,φιλιάααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜού έλλειψε είναι αλήθεια ο γαύρος λαδορίγανη κι ευχαριστώ που μού τον θύμισες. Και με σαλάτα και πατάτες,μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήTελειος ο γαυρος!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μηνα να έχεις με υγεία-ευτυχία και χαμόγελα!!!!!
Τι να πει κανείς γι αυτό το υπέροχο φαγάκι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαυράκι λαδορίγανη και μια χωριάτικη σαλάτα από δίπλα, και είμαστε βασιλιάδες!
Καλό μήνα Μπέτυ μου, φιλιά!
Ελπίζω να τον περιποιηθήκατε δεόντως....εγώ πάντως θα τον συνόδευα με ουζάκι!!! Τέλειος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα
Υπέροχος και πολύ αγαπημένος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!
Πω πω αυτή η συνταγή μου θύμισε τη γιαγιά μου. Πάντα εκείνη μου φτιάχνει γαύρο λαδορίγανη όποτε έρχομαι Ελλάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δω πότε θα αξιωθώ να τους φτιάξω κι εγώ! Τέλειοι φαίνονται και άκρως καλοκαιρινοί!
Όσο μικρό ψάρι είναι ο γαύρος, τόσο μεγάλη είναι η νοστιμιά του. Και εμείς σήμερα γαύρο είχαμε, με διαφορετική συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα καλύτερα ψάρια ο γαύρος, μαζί με την σαρδέλα είναι τα ιδανικά για τα παιδιά μας.
Καλό βράδυ.
Μία μόνο λέξη.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑΜ!!