Μοσχομυρωδάτα, ελαφρώς γλυκά,
υπέροχα για όσους, σαν εμένα, αγαπούν τον γλυκάνισο!
Υλικά:
500-600
γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½
κουταλάκι αλάτι
2
κουταλάκια μπέικιν
3
κουταλάκια γλυκάνισο
¾
ποτηριού σπορέλαιο
1
ποτήρι κρασί λευκό
½
ποτήρι ζάχαρη
2-3
κουταλιές σουσάμι
Ανακατεύουμε
το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και το γλυκάνισο.
Στον
κάδο του μίξερ βάζουμε το σπορέλαιο, το κρασί και την ζάχαρη
και χτυπάμε για
2-3 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε
λίγο-λίγο το αλεύρι στον κάδο ζυμώνοντας σε μέτρια ταχύτητα,
μέχρι να πετύχουμε
μια ζύμη μαλακή και ελαστική,
που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Την
στρώνουμε με το χέρι, να πάει παντού ομοιόμορφα.
Με
κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε την επιφάνεια σε ίσα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε
από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε
από την φόρμα και κόβουμε στα σημεία που είχαμε χαράξει.
Τοποθετούμε
τα παξιμάδια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα
και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου
στους 130ο, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
Τα
απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Αυτά τα παξιμαδάκια τα φτιάχνει και η μανούλα μου! Είναι τέλεια! Προσωπικά μου αρέσει πολύ να τα συνδυάζω με κασέρι! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι γεύσεις!
ΔιαγραφήΜε γραβιέρα Κρήτης εγώ, που της έχω μεγάλη αδυναμία! :)
Φιλιά!
όλων των ειδών τα παξιμάδια τα λατρεύω!θα δοκιμάσω και αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς! :)
ΔιαγραφήΥπέροχα. Απορώ με τον κόσμο που δεν του αρέσει ο γλυκάνισος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα βγαίνουν περίπου?
Θα τα κάνω.
Εγώ πάντως του έχω μεγάλη αδυναμία! :)
ΔιαγραφήΓύρω στα 16-18 κομμάτια βγαίνουν.
Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις και περιμένω απόψεις!
Καλό μεσημέρι
Εαν δεν προσθεσω κρασι, με ποιο υλικο το αντικαθιστώ? ! Ευχαριστώ. ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να το αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα νερού, στο οποίο θα βράσεις για λίγα λεπτά μυρωδικά (δάφνη, γλυκάνισο, ξυλάκι κανέλας), θα το σουρώσεις και θα το αφήσεις να κρυώσει!
ΔιαγραφήΘα δοκιμάσω να βάλω stevia και θα σας γράψω το αποτέλεσμα. Ιδανικό για όσους έχουν αυξημένο ζάχαρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία! Περιμένω με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, θεωρώ πως θα γίνουν εξ ίσου επιτυχημένα!
ΔιαγραφήΓια λίγο πιο αλμυρά πως θα το κάνω; ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να παραλείψετε εντελώς τη ζάχαρη αλλά τότε θα είναι απλώς άγλυκα, όχι αλμυρά.
ΔιαγραφήΔοκιμάστε καλύτερα αυτή τη συνταγή:
Παξιμάδια λαδιού με ρίγανη!
http://bettyscuisine.blogspot.com/2014/02/blog-post_10.html?m=1
Thelo na lamvano idopoiiseis apo tis sintages sas
ΑπάντησηΔιαγραφή8
Μπορείτε να γίνετε μέλος στο Betty's Cuisine στο facebook και θα βλέπετε όλες τις αναρτήσεις!
Διαγραφή