Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μοσχάρι με πιπεριές

Παλιά, αλλά πολύ αγαπημένη συνταγή, 
φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία και θα δικαιωθείτε!
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι (συνήθως βάζω ποντίκι)
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
6 χρωματιστές πιπεριές
(έβαλα 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη, 1 πράσινη και 2 κόκκινες κέρατο)
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
Σόγια σος
Γούστερ σος  (Worcestershire sauce)


Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, μεγέθους μπουκιάς.
Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο 
και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
 Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για λίγο,
 μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, 
μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την σόγια και την γούστερ σος,
 χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό 
και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 - 1 ½ ώρα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να χυλώσει η σάλτσα!
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη ακόμα από την κάθε σάλτσα.
 Ταιριάζει υπέροχα με ρυζάκι σπυρωτό!

Και κάποιες συμβουλές:
1.      Δεν δίνω ακριβή ποσότητα από τις 2 σάλτσες, προσθέστε όση σας πάει στη γεύση ~ προσωπικά για τη συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού χρησιμοποιώ μισό μπουκαλάκι από την κάθε μια!
2.      Συνήθως δεν προσθέτω καθόλου νερό, αν χρειαστεί ρίχνω λίγο ζεστό.
3.      Επίσης δεν βάζω καθόλου αλάτι ούτε πιπέρι, οι σάλτσες είναι αρκετά πικάντικες από μόνες τους!



4 σχόλια:

  1. Παίρνω την μερίδα μου και φεύγω!!!!

    Πεντανόστιμο και πολυαγαπημένο φαγάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια συνταγη για μοσχαρι Μπεττυ!! Το ρυζι που τη συνοδευσες ειναι χαρμα επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή, είναι αλήθεια ότι το χρησιμοποιώ πολύ αυτό το ρύζι, το βρίσκω πολύ εύγευστο και ευπαρουσίαστο!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...