Και επειδή ακόμη ταλαιπωρούμαι με το χέρι
και αδυνατώ να ασχοληθώ (και) με την μαγειρική,
οι αναρτήσεις αυτές είναι από παλιές καλές στιγμές στην κουζίνα!
Μια παραλλαγή σε ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο φαγητό,
το κλασικό ψητό με πατάτες
των Κυριακάτικων οικογενειακών συγκεντρώσεων...
των Κυριακάτικων οικογενειακών συγκεντρώσεων...
2 κιλά χοιρινός λαιμός
3 λεμόνια
2 πορτοκάλια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 γαρύφαλλα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Κάνουμε μικρές τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο
και τα γαρύφαλλα.
Βάζουμε το κρέας στο ταψί και το περιχύνουμε
με το λάδι και το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο
και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί,
ανακατεύουμε να πάρουν την γεύση από τους χυμούς του κρέατος,
σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/4
ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά οι πατάτες.
Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και τη σάλτσα του φαγητού χωριστά.
Ιδιαίτερη και πολύ λεπτή γεύση χάρη στο χυμό πορτοκαλιού...
Θα σας αρέσει, είμαι σίγουρη!
This really looks delicious. I am new to your blog, but I have been able to browse through your earlier entries with the help of the google translator. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes that you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήsketi kolasi einai auto to fagaki....liwnei sto stoma!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήgeia sta xerakia sou,
polla polla filia
My Greek husband made this roast and it was delicious. All the cloves of garlic inserted into the pork roast and the lemon in the roasted potatoes along with the oregano created a dish that tasted just like his mother would prepare for us whenever we visited her in Greece.
ΑπάντησηΔιαγραφήNote: He did not use the oranges. But this is delicious with just lemons.
@ CV:
ΑπάντησηΔιαγραφήI am so glad that you enjoyed this traditional "family" dish!
The original recipe calls for just lemons, the oranges is a personal touch!