Σελίδες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο φιλέτο με χυλοπίτες

Γρήγορο, χωρίς όμως να υστερεί καθόλου σε νοστιμιά!
Υλικά:

650 γρ φιλέτο κοτόπουλο
400 γρ χυλοπίτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4-5 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Πιπέρι τσίλι
 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, 
ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και χοντροτρίβουμε τις ντομάτες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο
 και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά
  και προσθέτουμε το κρασί.
 Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά  1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ 
και τότε προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, πάπρικα και τσίλι.
 Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο 
και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 30 λεπτά περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του, 
χωρίς όμως να στεγνώσει εντελώς.
 Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 
να κρατάνε.
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
 Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά 
και αφήνουμε το φαγητό στο ζεστό μάτι για λίγα λεπτά, 
μέχρι οι χυλοπίτες να απορροφήσουν την σαλτσούλα.
 Σερβίρουμε ζεστό με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
και, αν θέλουμε, τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας.
Καλή όρεξη!

6 σχόλια:

  1. Πω,πω, χορταίνει το μάτι σου και μόνο με τη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή φαγώθηκε όλο το φαγάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο μαμαδιστικο νόστιμο φαγητό !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή