Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές, μουστάρδα και τυρί κρέμα

Ένα πανεύκολο φαγάκι με εκπληκτική, γευστικότατη σάλτσα!
Υλικά για 4 μερίδες:

8 μπουτάκια κοτόπουλο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζεστός ζωμός κοτόπουλο
3-4 κουταλιές μουστάρδα
300 γρ τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα κάρυ


Πλένουμε το κοτόπουλο 
και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει καλά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρές λωρίδες.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και σοτάρουμε τα μπουτάκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
 Προσθέτουμε το κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά 
να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ.
Ρίχνουμε και τον ζωμό (ή σκέτο ζεστό νεράκι), 
χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 
για μισή ώρα περίπου.
Τέλος, προσθέτουμε την μουστάρδα και το τυρί κρέμα, 
ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα,
 μέχρι να ομογενοποιηθεί η σαλτσούλα και να πήξει.
 Ταιριάζει με ό,τι σας αρέσει, ρύζι, ζυμαρικό, πατάτες τηγανιτές...
 εγώ διάλεξα τρίχρωμες χωριάτικες βίδες!

Καλή μας όρεξη!!! J

4 σχόλια:

  1. Μμμμμ! μου αρέσει. Θα το φτιάξω και εγώ φιλενάδα
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις και να το φέρεις να το δοκιμάσω, να σου πω αν το πέτυχες... χαχαχα...
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! Πάρα πολυ νόστιμο το φαγητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...