Σελίδες

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Scones με σταφίδες

Τα σερβίρουμε με σπιτική μαρμελάδα για ένα υπέροχο πρωινό!
Υλικά για 12 scones:

500 φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
100 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ σταφίδες
200 ml γάλα φρέσκο
3 αυγά
Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα 
και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την φαρίνα, 
το βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο και κομμένο σε κυβάκια 
και την άχνη.
 Ανακατεύουμε με το φτερό (ή με το χέρι) 
μέχρι να δημιουργηθεί ένα μίγμα ψιχουλιαστό. 
 Ρίχνουμε και τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα.
 Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με τα 2 αυγά 
και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το γάλα στο μπολ με την φαρίνα και ζυμώνουμε με τον γάντζο (ή με το χέρι)
 μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
Μην την παραζυμώσετε γιατί θα σφίξει πολύ. 
 Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο, αδειάζουμε επάνω την ζύμη 
  και την απλώνουμε με το χέρι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος ~ 
περίπου 2,5 εκατοστά.
Κόβουμε την ζύμη με ένα ποτήρι ή φλιτζάνι σε στρογγυλούς δίσκους 
και τους μεταφέρουμε στο ταψί με την λαδόκολλα.
 Χτυπάμε ελαφρά το τρίτο αυγό με μια κουταλιά νερό 
και την κρυσταλλική ζάχαρη και αλείφουμε απαλά τα scones. 
 Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος τους και με τον φούρνο, 
μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.
 Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
 και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
 Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή, καλύτερα,

6 σχόλια:

  1. Κι ελεγα τι να φτιαξω με κατι σταφιδες που με περιμενουν στο ντουλάπι. Πολυ ευκολα και νοστιμα φαινονται! Πολλα φιλια Μπεττυ μου...
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα όχι μόνο για το πρωινό μας, αλλά και για κάθε ώρα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σα σταφιδοψωμα ειναι; πολυ ωραια και πανευκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιάζουν λίγο μόνο που αυτά είναι σχεδόν τελείως άγλυκα... σαν ψωμάκια με σταφίδες!

      Διαγραφή