Ένα πολύ-πολύ νόστιμο, πλούσιο
φαγητό, γεμάτο αρώματα!
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές ξύδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
3-4 κουταλιές πελτές
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
2 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλάκι κανέλλα
5-6 γαρύφαλλα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Κόβω το κρέας σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζω στο λάδι
μαζί με το
κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνω τις ντομάτες χοντροτριμμένες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα,
το κόκκινο
πιπέρι, τις κανέλλες, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Προσθέτω και 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά
και αφήνω το φαγητό να
σιγοβράσει για 1 ½ ώρα περίπου,
μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει
ωραία η σάλτσα.
Ιδανικά συνοδεύεται από χοντρό μακαρόνι.
Μπεττυ μου τι φωτιές μου αναβεις κι ειναι η ωρα δυσκολη! Το φαγακι σου τελειο! Ο,τι πρεπει για κυριακατικο τραπεζι! Να'σαι καλα! Φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.
Ευχαριστώ Μαρία μου, κι εσύ να σαι καλά!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά! :)
ονειρεμενο φαινεται Μπέττυ μου , σημερα χρησιμοποιησα το χριστοψωμο σου σε αναρτηση του χριστουγεννιατικου πανηγυριού του stars and icicles περνα μια βόλτα
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://starsandicicles.blogspot.gr/2014/11/blog-post_95.html
Δοκίμασέ το, είναι υπέροχο φαγάκι!
ΔιαγραφήΕίδα την ανάρτηση, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη! :)
Καλό βράδυ!
πολυ ωραία η συνταγή σας συγχαρητήρια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε!
Διαγραφή