Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη μαρμελάδα 
που θα σας ενθουσιάσει με την απίστευτη, αρωματική, 
ξινούτσικη γεύση της!!!
Υλικά:

1 κιλό ώριμα ακτινίδια
600 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός μισού λεμονιού

 Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες.
 Τα ζυγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα 
και προσθέτουμε ζάχαρη ίση με το 60% του βάρους τους .
 Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα τουλάχιστον.
Αφού μείνουν και κατεβάσουν τα υγρά τους, τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό
 και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας σταδιακά.
Αφού βράσουν για 10 λεπτά, 
τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (ή το μούλτι).
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού 
και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Η μαρμελάδα δεν θα πήξει πολύ όσο βράζει,  
θα πήξει όμως και θα σταθεροποιηθεί όσο κρυώνει.
Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα.
 Βιδώνουμε σφιχτά τα καπάκια, γυρίζουμε τα βαζάκια ανάποδα
 και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάμε τα βάζα στο ντουλάπι της κουζίνας 
και τα βάζουμε στο ψυγείο μόνο αφού ανοιχτούν.


Καλοφάγωτη!

2 σχόλια:

  1. Από γεύση τι λεεί?Ξινίζει καθόλου?Για πρωινό είναι ιδανική φαντάζομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...