Η βάση αυτής της συνταγής γίνεται καταπληκτική!
Αφράτη, μπισκοτένια και όσο πρέπει τριφτή,
σας συνιστώ να την δοκιμάσετε σε μηλόπιτα κλειστή ή ανοιχτή,
σε τάρτες και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε!
Υλικά για μια φόρμα 22cm:
3 ½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (ή βιτάμ)
1 κρόκος αυγού
1 φλυτζανάκι κονιάκ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε
τα 3 φλυτζάνια αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
τα 3 φλυτζάνια αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τον κρόκο, το κονιάκ,
το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.
το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε με το γάντζο (ή με τα χεράκια μας!)
μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά που να πλάθεται.
μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά που να πλάθεται.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
και το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι αλεύρι,
και το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι αλεύρι,
εμένα πάντως το πήρε όλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2.
Στρώνουμε με το χέρι τη μισή ζύμη
σε μια φόρμα με έλασμα ή σε ταρτιέρα ~
σε μια φόρμα με έλασμα ή σε ταρτιέρα ~
πρέπει να έχει αρκετό πάχος, περίπου 2 εκατοστά
και να μισοκαλύψει και τα πλαϊνά.
και να μισοκαλύψει και τα πλαϊνά.
Επάνω στρώνουμε αρκετή από τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας ~
εγώ έβαλα περίπου 300 γρ. σπιτική μαρμελάδα βερύκοκο!
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια
και φτιάχνουμε ένα πλέγμα
και φτιάχνουμε ένα πλέγμα
στην επιφάνεια της μαρμελάδας.
Επειδή μου περίσσεψε λίγη ζύμη,
γέμισα 6 φορμίτσες για muffins,
γέμισα 6 φορμίτσες για muffins,
πρόσθεσα και λίγη μαρμελαδίτσα
και έφτιαξα ατομικές ταρτούλες!
και έφτιαξα ατομικές ταρτούλες!
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου,
αφήνουμε να κρυώσει για να πήξει η μαρμελάδα
και σερβίρουμε.
αφήνουμε να κρυώσει για να πήξει η μαρμελάδα
και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Επέστρεψες ή είσαι ακόμα στο Λονδίνο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να περνάς όμορφα!
Σερβίρομαι μεγάλο κομμάτι από το γλυκάκι σου που φαίνεται λαχταριστό!
Φιλάκια!
μου ανοίγει την όρεξη κ μόνο που την βλέπω.
ΑπάντησηΔιαγραφήπες μου σε παρακαλώ,πόσο χωράει σε γρμ.κάθε φλυτζάνι αλέυρι?
@ Elenaki,
ΑπάντησηΔιαγραφήakoma London kai pernao yperoxa!
Elpizo ki eseis...
Filakia!
@ evin:
to flytzani xoraei 140 gr aleuri, einai ena kanoniko flytzani tsagiou...
Ευχαριστούμε για το γλυκάκι Μπεττυ Να περνάς καλά Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑΜ ΜΙΑΜ...ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!ΚΑΙ ΗΘΕΛ ΜΙΑ ΣΥΝΤΓΗ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΕΤΤΟΥΛΑ!ΦΙΛΙΑ Χ 2
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΙΡΛΟΥ
Εγώ γιατί δεν έχω φτιάξει πάστα φλώρα ακόμα ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη και για να τη φάω αλλά και για να τη φτιάξω !!!
Καλά να περνάς στα Λονδίνα !!!
Φιλιά
mmmm emeis pote tha dokimasoume to uperoxo glyko ths prwtis photografias??????
ΑπάντησηΔιαγραφήpolla filia kai kalo apogeuma
Γειά σου Μπέτυ. Μπορείς να μας δώσεις μια συνταγή για μηλόπιτα με αυτή τη ζύμη?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Anonymos:
ΑπάντησηΔιαγραφήEinai sta prosexos mia kleisti milopita me tetoia zymi, an omos theleis, dose mou to mail sou na stin steilo...
γίνονται και ωραία μπισκότα με αυτή τη ζυμη.εγώ στη ζύμη βάζω βανίλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητηρια! Υπεροχη παστα φλωρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εφτιαξα σημερα. Εξαιρετικη συνταγη! Εξαιρετικο αποτελεσμα! Πανευκολη ζυμη και η ζυμες γενικως δεν ειναι το φορτε μου. Χιλια ευχαριστω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καλά!!! Πόσο χαίρομαι που σου πέτυχε και σου άρεσε!
ΔιαγραφήΕίναι όντως πολύ καλή αυτή η ζύμη ~ και με πολλές εφαρμογές!
Καλοφάγωτη! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η ίδια συνταγή που φτιάχνω και εγώ και όντως είναι καταπληκτική.Οταν σας περισέψει ζύμη να πλάθετε κουλουράκια με αυτή την ζύμη γίνοντε πολύ ωραία .
Συνήθως χρησιμοποιώ Farine up( αλεύρι που φουσκώνει μόνο του).Βάζω ολόκληρο το αυγό και ιχνω και το ασπράδι από το αυγο που κρατώ για να αλοίψω τα κορδόνια 'Ετσι βέβαια παίρνει λίγο αλεύρι παραπάνω .Να βάλετε στο αλεύρι σας και 2 βανίλιες´
Μπράβο στις νέες κοπέλες που ασχολούντε με την κουζίνα. Και στην Κα Betty που σας συμβουλεύει Πάντα καλή επιτυχία στις συνταγές σας
Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!!! :)
Διαγραφή