Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Αχιβάδες με μπαλάκια κιμά

Εξαιρετική η φρέσκια ντομάτα έχει άπειρες εφαρμογές στην ελληνική κουζίνα. Πέρα από τη νοστιμιά της είναι και πολύ υγιεινή, καθώς περιέχει συστατικά που τονώνουν τον οργανισμό και έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ας απολαύσουμε λοιπόν ένα νοστιμότατο φαγάκι που βασικό ρόλο στην επιτυχία του παίζει η σαλτσούλα από φρέσκιες ντομάτες...


500 γρ αχιβάδες
½ κιλό κιμά - 1/4 μοσχαρίσιο και 1/4 χοιρινό (ή αν θέλετε σκέτο μοσχαρίσιο)
1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μπλέντερ
150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
3-4 ώριμες φρέσκιες ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και την παρμεζάνα, ρίχνουμε και 3 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.


Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη λιωμένη ντομάτα με το λάδι, τη δάφνη, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπεράκι.

Αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια του κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Βράζουμε τις αχιβάδες al dente - να κρατάνε. Τις σουρώνουμε, τις βουτυρώνουμε ελαφρά και τις σερβίρουμε. Από πάνω βάζουμε τα μπαλάκια του κιμά και περιχύνουμε με την πηχτή σαλτσούλα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε ζεστό...

9 σχόλια:

  1. Πω πω Μπέτυ, τι μας κάνεις βραδιάτικα!! Θα το φτιάξω άμεσα γιατί μου φαίνεται απλό αλλά διαφορετικό και σίγουρη επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νόστιμο φαίνεται και όπως είπες η σάλτσα ντομάτας είναι ότι πρέπει αυτή την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες πόσο διαφορά έχει η φτιαγμένη με φρέσκες ντοματούλες σάλτσα??
    Κατ' αρχάς μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!!
    Πολύ νόστιμο και διαφορετικό το φαγάκι σου!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aaaxxx ti wraio pou einai auto to fagito...mias kai pou einai toso eukolo tha to ftiaksw oposdipote...apla uperoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόψε που πεινάω και... δυστυχώς δεν εχω τιποτε να φαω, ξαναβλεπω το υπέροχο φαγητο και τρώω με τα ματια μου. Φατε μάτια... που λένε. Εστω και ετσι ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ

    Δ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο το φαγακι αλλά και η παρουσίαση!
    Θαυμάζω με πόση τάξη και συμμετρία έχεις κάνει τα κεφτεδάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σκέτος πειρασμός, και το αχιβαδάκι είναι ότι πρέπει για τη σαλτσούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...