Τα βάζω σε τάπερ, τα αλατίζω καλά και τα περιχύνω με μπόλικο ξύδι και αρκετό ελαιόλαδο.
Τα αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά είναι έτοιμα. Στο ψυγείο διατηρούνται τουλάχιστον 2 βδομάδες. Τα χρησιμοποιώ πολύ σε ανάμικτες σαλάτες αλλά και σαν σνακ - ξέρετε όταν μας πιάνει η τρέλα για τσιμπολόγημα, είναι μια νόστιμη και υγιεινή λύση. Ακόμα και φίλοι που δεν τρώνε καθόλου τα κολοκυθάκια, με αυτά έχουν ξετρελαθεί!
Κυρίως όμως με αυτά συνοδεύω το ουζάκι! Δοκιμάστε και πείτε μου...
Αν τα έβλεπε η κόρη μου η Ιωάννα θα τα τσάκιζε..τρώει ένα σωρό καρότα.Εγώ τα προτιμώ χωρίς ξύδι όμως, δεν τα πάω καλά με το ξύδι, σπάνια το μεταχειρίζομαι και μάλιστα μαλλώνω με το Δημήτρη που βάζει ξύδι στη ντοματοσαλάτα του.Ο άνδρας μου αυτά οπως είναι συν σελινόριζα τα σωτάρει με λίγο βούτυρο και ζωμό κρέατος και είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μαλακώνουν στο ψυγείο με το αλάτι; Κάνω κιεγώ τα καρότα, αλλά για άμεση καταναλωση! Πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ναι είναι γεγονός ότι μετά από κάποιες μέρες μαλακώνουν αρκετά αλλά δεν χάνουν την νοστιμιά τους, μπορούν ακόμα να μπουν σε σαλάτες αλλά και σκέτα τρώγονται ευχάριστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα, βλέπω μετά την κρητική κουζίνα το ρίξαμε στην υγιεινή διατροφή;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ξύδι βάζω σε όλες τις σαλάτες μου, ακόμα και σ' αυτές που θέλουν λεμόνι να φανταστείς!!
Αγαπημένο μας σνακ λοιπόν τα "ξυδάτα" λαχανικά!!
στην αποτοξίνωση το ρήξαμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήμετά τα πετάω πάνω στη σχάρα και δε τα ξαναβλέπουμε!!!!!!παρά μόνο για λίγο στο πιάτο μας
πολύ ωραία τα σνάκ σου Μπετούλα !
ΑπάντησηΔιαγραφήθα είναι και ωραία αφου τα φτιάξεις όπως περιγράφεις να τα κόβεις μικρά κυβάκια και να τα ρίχνεις στις σαλάτες.
καλή σου μέρα !!
mmm delicious! kathe kalokairi tin ftiaxnei h Betty afti ti salata, kai kathe fora einai teleia.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για τέτοια εποχή και με τέτοια ζέστη! Και από μόνα τους τέλεια αλλά πειράζει να τους ρίξω την σάλτσα με το blue cheese από πάνω;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμ πολύ καλή ιδέα...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή