Σελίδες

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

It's Pizza time!

Η καλύτερη ζύμη για πίτσα που έχω δοκιμάσει...

Τα υλικά μας δίνουν 2 μεγάλες πίτσες ή 4-5 μικρότερες:

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 1/3 φλυτζανιού ζεστό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ κουταλάκι αλάτι

Σε μπολ ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά, προσθέτοντας και το λάδι.
Μόλις η ζύμη γίνει μαλακή και ελαστική, τη βγάζουμε από το μπολ, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ξαναβάζουμε στο μπολ. Την καλύπτουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο την μοιράζουμε στα 2 για να φτιάξουμε δυο μεγάλες πίτσες ή σε μικρότερα κομμάτια για μικρά πιτσάκια. Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία και από κει και πέρατα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου - εγώ έβαλα σπιτική σάλτσα ντομάτας με πιπεριά και ρίγανη, λεπτές φετούλες από κίτρινο τυρί και φέτες μπέικον. Τις έψησα σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Απολαύστε τις με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα...

Μπορούμε να καταψύξουμε τα κομμάτια της ζύμης σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων, και να την χρησιμοποιήσουμε μόλις την χρειαστούμε.

18 σχόλια:

  1. Μμμμ ώρα για πιτσούλα! Ενδιαφέρουσα η συνταγή της ζύμης θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε. Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπέρα! Η πίτσα μυρίζει ως εδώ. σκέτος πειρασμός.
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπέττυ πολύ μου αρέσει γιατί έχει αλεύρι ολικής και μιας κι έχουμε πολύ καιρό να φτιάξουμε πίτσα θα δοκιμάσω με τη δική σου ζύμη.
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yammyyyy....φαίνεται τέλειαααα...πολύ θα ήθελα να είχα ένα(!) κομμάτι ή και ολόκληρη την πίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη Μπέττυ μου!!!
    Και οι φωτογραφίες σου SUPER!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δελεαστική, εγώ αποφεύγω το ολικής αλέσεως αλεύρι διότι δεν το θέλουν και πολύ τα παιδιά, οπότε θα πάρω ένα κομμάτια από τη δική σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει πολύ που μπορείς να φυλάξεις τη ζύμη στην κατάψυξη! Θα τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Betty μου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην την δοκιμάσω!
    Η δική μου ζύμη δεν με πολυενθουσιάζει, ψάχνω καιρό να βρω μια πετυχημένη ζύμη πίτσας!
    Οι φωτός σου τέλειες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δυο-τρεις φορές που προσπάθησα να φτιάξω πιτσα δεν με ικανοποίησε η ζύμη, θα δοκιμάσω την δικιά σου μια και μου λες ότι είναι ωραία και θα σε ενημερώσω!!

    φαινεται πεντανόσιμη

    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπύρα ακούω, και πίτσα! Έφτασααααααα!
    Δοκίμασε να βάλεις στη ζύμη λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Δίνει απίστευτη γεύση και την κάνει τραγανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ζύμη απλώς απίθανη!!! Έγινε φανταστική, εξαιρετική συνταγή! Εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt!
    Τις έψησα αρκετά λιγότερο, δηλαδή σε καλά προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά στους 150, γιατί μου φαινόταν ψημένη, και το ψωμάκι έγινε αφράτο, όπως μας αρέσει.
    Τώρα μένει να την δοκιμάσω με διάφορα υλικά! :)
    Πολύ καλή η χρήση αλευριού ολικής άλεσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Poly, πολλές φορές ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος εξαρτώνται από τον φούρνο και επίσης πόσο ξεροψημένο θέλουμε το ζυμαράκι, γι αυτό είναι κάτι για το οποίο πάντα λέω "περίπου".

    Κι εγώ έχω ενθουσιαστεί με το αλεύρι ολικής, επίσης χρησιμοποιώ και φαρίνα ολικής σε μπισκότα και κουλουράκια και γίνονται εξαιρετικά!

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό με το χρόνο και τους βαθμούς το έχω παρατηρήσει σε πολλές συνταγές γενικά, αλλά είναι κάτι που με τρομάζει λιγάκι καθ'ότι νέα μαγείρισσα και θέλω να πηγαίνω με το βιβλίο! :D

    Να σημειώσω ότι το Σάββατο ταϊσαμε ολόκληρη φοιτητοπαρέα με την πιτσούλα αυτή (διπλή δόση - δύο μεγάλα ταψιά!) και δεν έμεινε ψίχουλο! Ευχαριστούμε και πάλι! ;)

    Υλικά που χρησιμοποιήσαμε για topping: σάλτσα με βασιλικό κ ρίγανη, πάριζα, σαλαμάκι πάπρικας, πιπεριές, ελιές, τριμμένο μαλακό τυρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μμμμ τέλεια,ποιός μπορεί να αντισταθεί..
    Πολύ μου αρέσει η ζύμη που προτείνεις!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φαίνεται καταπληκτική και λέω να την δοκιμάσω και εγώ. αλλά θα ήθελα να ρωτήσω: αν την βάλω σε ταψί φούρνου τι μέγεθος θέλω? το μεσαίο ή το μεγάλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Anonymos:

    An valeis oli tin zymi gia na ftiakseis 1 pizza tha xreiasteis to megalo tapsi tou fournou...

    sygnomi gia tin argoporimeni apantisi alla eimai sto eksoteriko (gi afto kai ta Greeklish) kai den exo synexeia prosvasi sto mail!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερωτηση:Μπορουμε να δωσουμε σχημα στην πιτσα και μετα να την βαλουμε στην καταψυξη ωστε να εχουμε ετοιμες βασεις πιτσας; ( την εχω κανει ειναι φανταστικη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμος:

    Ναι, φυσικά, μπορείτε να την φυλάξετε στην κατάψυξη και να την έχετε έτοιμη όποτε την χρειαστείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή