Τη συνταγή τη βρήκα πάνω σε μια συσκευασία με φρέσκα μανιτάρια Agaricus. Έγινε πολύ νόστιμη και την συνιστώ ιδιαίτερα σε όσους αρέσουν πολύ τα μανιταράκια...
Υλικά:
500 γρ μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
120 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
120 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αυγά
λίγο πιπέρι
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανός και 1 άνιθος
2 φύλλα σφολιάτα
2 κουταλιές λάδι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες.
Σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνιθο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το πιπέρι και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μίγμα των μανιταριών.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με λίγο λάδι και γάλα και ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!!!
Υλικά:
500 γρ μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
120 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
120 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αυγά
λίγο πιπέρι
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανός και 1 άνιθος
2 φύλλα σφολιάτα
2 κουταλιές λάδι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες.
Σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνιθο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το πιπέρι και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μίγμα των μανιταριών.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με λίγο λάδι και γάλα και ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!!!
Παλιότερα έκανα μια μανιταρόπιτα με φύλλο κουρού, τραγανό, δικής μου κατασκευής και λιγότερα τυρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα παρακαλέσω, γονατιστός, να πάρω ένα κομματάκι, έτσι, για να ξαναθυμηθώ τη γεύση.
Φαίνεται ωραία και σίγουρα νόστιμη.
Καλό βράδυ.
Μανιταρόπιτα ΤΟΠ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζοντας τη λίστα με τα τυριά μαζί με τη φωτο σου με το ελληνικό μας κρασί και μου΄ρθε μια νοσταλγία Μπέτυ γιατί κακά τα ψέματα έχουμε κάτι προϊόντα που δε συγκρίνονται!!!!
Καλή όρεξη!
Φιλιά :))
Κατέφτασα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα μανιτάρια μου αρέσουν και οι πίτες!
Μου θυμίζει την μανιταρόπιτα που φτιάχνει η αδελφούλα μου και κάθε φορά μου στέλνει ταπεράκι, είναι η σπεσιαλιτέ της και ξέρει ότι τρελαίνομαι γι αυτήν!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Μπέττυ πολύ ωραία η πίτα σου θα πίσω την κόρη μου να τη φτιάξει μιας και τα υλικά υπάρχουν αλλά εγώ δεν προλαβαίνω ούτε να φάω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Μπέτυ μου κολάστηκα πρωί πρωί!!! Τέλεια η μανιταρόπιτα, την επόμενη φορά δοκίμασε να την κάνεις ανοικτή, με σφολιάτα μόνο στη βάση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ κυρία :)))))))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώσε ένα κομματάκι και σε μένα.
Φαίνετε νοστιμότατη.
Πολλά φιλιά
Φαίνεται ότι σου έγινε πολύ ωραία η πιτούλα σου Μπετουλα ! και εμεις αγαπαμε πολύ τα μανιτάρια, λες να δοκιμάσω να την φτιάξω ??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή σου μερα
Betty μου, πολύ μου αρέσει η πίτα σου! Μόλις μου δοθεί η ευκαιρία θα την κάνω! Πρέπει να βρώ καλεσμένους που δεν κάνουν δίαιτα (για να δοκιμάσω μόνο μια μπουκιά)...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ πλούσια, παραβλέπω τις θερμίδες της και ορμάω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, τι ωραία! Η μανιταρόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες μας πίτες! Παίρνω το (μεγαλούτσικο) κομματάκι μου και φέυγω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σημειώνω γιατί είμαστε φανατικοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορω να κανω δικο μου φυλο για μανιταροπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα κομμάτια βγαινει περίπου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓύρω στα 15 μέτρια κομμάτια!
Διαγραφή