Υλικά για 4 μερίδες:
1 φλιτζάνι κριθαράκι
2 φιλέτα κοτόπουλου σε κομματάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουταλιά θυμάρι
1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλου
7-8 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια σε φετούλες
4-5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλου
7-8 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια σε φετούλες
4-5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 14 λεπτά. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. Ρίχνουμε και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μίγμα το κριθαράκι, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. Ρίχνουμε και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Καλή μας όρεξη!!!
Μμμμμ!!!!Και δεν έχω τίποτα να φάω απόψε :s
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν τάξει! Όχι και τόσο "αμαρτωλό". Λιγουλάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο πρέπει να έγινε με αυτό τον τρόπο.
Αντιγράφω για το μέλλον.
Καλό βράδυ.
Υπέροχο και μυρωδάτο Μπέτυ μου, βάλε και κρασάκι και φτάνω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όλο λέω να φτιάξω το κριθαράκι σου, τώρα μου το βάζεις και με κοτόπουλο! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι το εμπλουτισμένο καλό και το σκέτο καλό, αφού έχει και τα μανιταράκια που του πάνε πολύ, είναι δυνατόν να μην είναι νόστιμο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό βράδυ!
Καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα μου άνοιξες την όρεξη
Πολύ ωραίο φαγητό
Να είσαι καλά
Καλό σου βράδυ
Εδώ είναι μια όαση γεύσης.....
χμμ και έλεγα πως να το κάνω το κοτοπουλάκι μου αυριο... θα εμπιστευτώ Μπετούλα ΔΑΓΚΩΤΟ....
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, poli oraio idea gia Giouvetsi kai...bravo sta freska manitaria...OXI se konserves!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή την εκδοχή με βρασμένο πριν το κριθαράκι δεν την είχα σκεφτεί, μανιτάρια έχω ακόμη οπότε μια δοκιμή είναι ότι πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Λατρεύω το γιουβέτσι και η εκδοχή σου έχει πολύ ωραία συστατικά! Μπράβο Μπέτυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεντανόστιμο πιάτο, αχ και να είχα λίγο η κατάκοπη, τριγυρίζω σε επικίνδυνα μονοπάτια και πείνασα η έρμη, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο Betty.Θα μπορούσε να γίνει και στον φούρνο με την παρμεζάνα απο πάνω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ νόστιμο. Έχει όλα τα αγαπημένα μου υλικά, πως να μην μου αρέσει άλλωστε!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Mπέττυ μου φαίνεται λουκούμι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή αντιγράφεται αμέσως!
Φιλιά πολλά.
Καλό Σ/Κ
Μπεττυ μου γλυκεια, τρελλαινομαι για τις συνταγές σου κ τις φωτο που τις συνοδευουν. Επι τη ευκαιρεια,ανοιγοντας τη σελιδα του google στο cut and dry, με χαρα ειδα το ονομα του μπλογκ σου κ ενα σχόλιο μου στο μπλογκ σου!. Παμε πακετο φαινεται. Το χαρηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο Σαββατοκυριακο κ σε σενα.!.
χχχ
μμμμμμμμμμμμμμ σλουρπ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχεχεχε Φιλιά :))))))))))))