Τώρα θα μου πείτε… γιατί "τηγανό-ψωμο" αφού ψήνεται στον φούρνο; θα σας γελάσω…
Όπως και να το πούμε όμως έναι πανεύκολο και νόστιμο...
Ωραία ιδέα για πρωϊνό !
Χτυπήστε 2 αυγά μαζί με 250 γρ φέτα τριμμένη, 3-4 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο, 3/4 φλυτζανιού λάδι, 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και πιπέρι και 1 1/2 φλυτζάνι νερό, μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός.
Λαδώστε καλά ένα ταψί αρκετά μεγάλο, πασπαλίστε με λίγο αλευράκι, απλώστε το χυλό, τρίψτε απο πάνω λίγη φέτα ακόμα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήστε στους 200 βαθμούς για 3/4 περίπου.
Σερβίρεται καλύτερα ζεστό.
Καλή όρεξη!
πω...μαχαιρι στην καρδια...μαζί με χωριατικη σαλατα...μου εφτιαξες το βραδυ...θελω 1 τεταρτιμοριο
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο αλλά ξεχασμένο...μου ξύπνησες μνήμες παιδικές...τσιμπαω και φευγω :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty,κι εγώ απόρησα,τηγανόψωμο ψητό!Ό,τι κι αν είναι είναι εξαιρετικό και πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το χυλό το κάνω τηγανίτες στα κορίτσια μου.
Τηγανόψωμο εμείς φτιάχνουμε με ζύμη με μαγιά ή χωρίς και φέτα,τηγανητό φυσικά.
Φιλιά!
Σε περιμένω με χαρά στο δικό μου σπίτι:www.noprogramm.blogspot.com
Σάββατο πρωί θα το φτιάξω για πρωινοκολατσιό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMipos exei menei kana kommataki gia'mena? Thelo na dokimaso afti h syntagh.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ το πήρα το κομματάκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Betty μου, χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τηγανό-ψωμο χωρίς τηγάνι είναι ακόμα καλύτερο! Θα το γευτώ και θα σου πω!
Betty μου τηγανητό το κάνω κι εγώ, ωραία η ιδέα σου να γίνει στον φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσχετο - τώρα είδα ότι έχεις FB, σου έστειλα friend request!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
μοσχομιρισε το διαδικτιο, ηρθα για το κομματι μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήελπιζω να εμεινε κανενα. Λατρευω τις ευκολες και γρηγορες συνταγες, σ ευχαριστυμε που τη μοιραστικες μαζι μας!!!!!!
Όπως κι αν το λένε τι σημασία έχει η νοστιμιά μετράει.
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is a perfect dish for my first visit to your blog this year. Yummy! Any left?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας το έφτιαχνε η Μάνα μας όταν δεν υπήρχε άλλο φαγητό και το τρώγαμε με πολύ όρεξη...ήταν η πίτσα των παιδικών μας χρόνων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόστιμο και εύκολο! Παίρνω ένα κομματάκι και το βάζω στο πρόγραμμα για το Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου έκανα και εγώ friend request!
Τέτοιο στυλ τηγανόψωμο χωρίς τηγάνι, δεν κάναμε ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο ακούγεται και θα το επιχειρήσω. Προτιμώ τον φούρνο.
Καλό μεσημέρι
σίγουρα δεν είναι τηγανόψωμο, πλαστός λέγεται δηλαδή ένα είδος αλευρόπιτας που ανάλογα με τον κάθε τόπο έχει κι άλλο όνομα,
ΑπάντησηΔιαγραφήασχέτως ονόματος μια χαρά νοστιμότατο το αποτέλεσμα, αχ και να είχα ένα κομμάτι τώρα, πεινάω μεσημεριάτικα!!!!!!
Αν και τα τηγανιτά δεν είναι τόσο αθώα, εντούτοις επειδή είναι ψωμί, για το χατήρι σου Μπέττυ μου, θα το τιμήσω δεόντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήFtiaxnei ena paromoio pswmaki h Thea tou suzugou mou sto Agrinio .., einai nostimotato kai den exw parei pote thn suntagh. Se euxaristy Betty pou thn exw twra edw!
ΑπάντησηΔιαγραφήEnoousa se euxaristw!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό πάει για μετά την σκάντζα βάρδια
εν πλω
Καλό πρωινό
ΠΩ ΠΩ!!!!ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Και είχα σκοπό να ρωτήσω αν γίνεται βαρύ με το τηγάνισμα! χαχα! Καλύτερα ψητό οπως λες σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τηγανοψωμο στο φουρνο !! μαρεσει. Ωραια εκδοχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιες εικονες επισησς Μπεττυ μου
φιλια
Δεν έχω φάει ποτέ μου....είμαι περίεργη να δοκιμάσω και θα δοκιμάσω την άλλη βδομάδα :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σαββατόβραδο
χχχχ
Gia alli mia fora me evgales asproproswpi....H suntagi paneukoli me ulika pou panta uparxoun kai i geusi YPEROXH....Kai to lew egw pou den exw kai tin kaluteri sxesi me tin feta.....xaxaxa
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητη Μπετη, σας γραφω με τη βοηθεια της κορης μου διοτι ειμαι ασχετη απο υπολογιστες, το blog σας μου αρεσε παρα πολυ,οπωσδηποτε θα φτιαξω και εγω το τηγανοψωμο σας ευχαριστουμε πολυ για τις ωραιες σας συνταγες πολλα φιλια!!!!! Μαρια
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, περιμένω να μου πεις εντυπώσεις για το τηγανόψωμο...
Καλό βράδυ