Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Κουνέλι τηγανητό

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε σε σπίτι σε χωριό της Κρήτης και να μην δοκιμάσετε αυτό τον μεζέ...Το συνηθίζουν πάρα πολύ -γιατί σχεδόν όλοι εκτρέφουν τα δικά τους κουνέλια- και το φτιάχνουν με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους...Εδώ βρίσκουμε τον πιο συνηθισμένο και γρήγορο...

Υλικά:
1 κουνέλι σε μερίδες
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι.
Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να κάψει.

Ρίχνουμε το κουνέλι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.


Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, να πάρει το κρέας το άρωμα του κρασιού και μετά
χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε στεγνό και συνοδεύουμε με σαλάτα.

3 σχόλια:

  1. Δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι υπέροχο, ΑΛΛΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σαββατοκύριακο θα είναι ο μεζές μου με συνοδεία κόκκινου κρασιού !!

    Αντε, γεια στα χέρια σας !!

    Δ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Σοφιαννα μου συγνωμη...συγνωμη...
    Ελπιζω να μην διαβασες την συνταγη μαζι με τον Σήφη ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...