Συνηθισμένη αλλά αγαπημένη!
Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ (16 κομμάτια):
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
200 γρ φέτα
400 γρ ανθότυρο
4 αυγά
2-3 κουταλιές γιαούρτι
Πιπέρι
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει.
Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα,
αλείφοντας ένα-ένα με λάδι.
Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα
και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και πάλι.
και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να μισοκρυώσει πριν την κόψουμε.
Συνοδεύουμε με μια ανάμικτη σαλάτα
ή με μια σαλάτα σπανάκι-μαρούλι
και έχουμε ένα ωραιότατο πλήρες γεύμα!
Το ίδιο όνειρο θα βλέπαμε :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την ίδια γέμιση έφτιαξα υπέροχα τυροπιτάκια χθες το βράδυ!!!
Μοσχομυρωδάτη και πεντανόστιμη!!
πολλά φιλιά
Καλημέρα Μπέτυ μου
Καλημέρα Μπέτυ...εγώ με την ίδια γέμιση θα κάνω την πίτα σου με φύλλο που θα ανοίξω εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μπέττυ! Πολύ ωραία η γέμιση με γιαούρτι αντί γάλακτος μέσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν είναι συνηθισμένη, αγαπημένη και νοστιμότατη είναι όμως σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Trelainomai...! Latremeni oxi sinithismeni!Mporo na troo MONO tiropites.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά αγαπημένη! Πολύ λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπερπαραγωγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πιτούλα σου...και πολύ αγαπημένη...
ΑπάντησηΔιαγραφήAx πιτούλα από τα χεράκια της κυρα Βέτας!! Αχ Αχ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕψαχνα μια συνταγη για γαλακτομπουρεκο και μου φανηκε οτι η δικια σου ηταν ευκολη .... θα την δοκιμαζω σημερα για μια φιλη μου απο την Γαλλια που το λατρευει!...για να δουμε....
ΑπάντησηΔιαγραφή