Τρελαίνομαι για τα κεφτεδάκια αλλά έχω ένα θέμα με το τηγάνι... από πολλές απόψεις:
γίνεται μια κουζίνα χάλια, δεν είναι υγιεινό κλπ κλπ...
Όμως με την ίδια συνταγή που γίνονται τα τηγανητά
φτιάχνω ωραιότατα ψητά κεφτεδάκια, νόστιμα
και βεβαίως λιγότερα επιβαρυντικά!
Η βασική συνταγή είναι εδώ.
Απλά αφού ετοιμάσουμε τον κιμά και τα πλάσουμε
(καλύτερα μικρούλια)
τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου
που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία
για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα γυρνάμε προσεκτικά
να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Ανάλογα με το μέγεθος,
δεν θα χρειαστούν συνολικά πάνω από 20-25 λεπτά.
Τα συνοδεύουμε με μια πράσινη βραστή σαλάτα
και έχουμε ένα ωραιότατο, νοστιμότατο φαγάκι!
Καλή όρεξη!
Ωραία και χρήσιμη η ιδέα σου, μια μικρή διαφορά όμως έχουν από τα τηγανιτά!!! Τι να κάνουμε όμως, ας φροντίζουμε για να είμαστε υγιείς και κομψοί!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Έχω καιρό να τα φάω, σήμερα έτσι που τα βλέπω τα ζηλεύω! Καλό μήνα και Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστή!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω!
Φαίνονται πολύ λαχταριστά! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω πάψει να τηγανίζω κεφτεδάκια εδώ και πολύ καιρό. Έτσι τα φτιάχνω πια (σε λαδόχαρτο και στον φούρνο) με όποιες παραλλαγές κάθε φορά επιθυμώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνονται γευστικά και δεν υστερούν καθόλου σε σχέση με τα τηγανιτά.
Καλό σου μεσημέρι αγαπητή Μπέτυ.
irtha ki ego gia ti merida mou
ΑπάντησηΔιαγραφήelpizo na prolava!!!!
apla uperoxa..pentanostima, elafria kai safos pio ugeihna apo ta tiganita
polla filia
Και εγώ ποτέ δεν τα τηγανίζω, πεντανόστιμα γίνονται και στον φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σου για το τηγάνι. Κι εμένα δε μου αρέσει πολύ,άσε που δεν είναι καθόλου υγιεινό. Τα κεφτεδάκια σου φαίνονται τέλεια.Λέω να τα δοκιμάσω για το Σάββατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μπεις στο blog μο.υ θα δεις και άλλες συνταγές-παραλλαγές για κεφτεδάκια.
Α,να σου πω.Έχω αλλάξει τη διεύθυνση του blog μου. Τώρα είναι glykeskaialmiresgefses.blogspot.com. Πιο ταιριαστό, δεν νομίζεις;