Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Για σήμερα ένα φαγάκι
Για σήμερα ένα φαγάκι
απλό, γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο!
750 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια
2 κουταλιές βότκα
1 κύβος κότας
200ml κρέμα γάλακτος
Μαϊντανός
Πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε ελαφρά
σε τηγάνι με το ελαιόλαδο, να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο,
ανακατεύουμε και ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε
και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τη βότκα,
περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ
και ρίχνουμε τον κύβο κότας διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό,
τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου,
μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά,
μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι λευκό.
Αυτά τα εύκολα και πεντανόστιμα φαγάκια σου, είναι η αδυναμία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!
τετοια φαγητακια ειναι εξαιρετικα, ειναι ευκολα, οικονομικα και πεντανοστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα είναι το αυριανό μενού μου έδωσες φοβερή ιδέα να είσαι καλά ελπίζω να τα λέμε συχνά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ροδάνθη:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Περιμένω εντυπώσεις από το κοτοπουλάκι!
Πεντανόστιμη συνταγή, την έφτιαξα χτες με μια μικρή αλλαγή μια και δεν είχα βότκα στο σπίτι: κόκκινο κρασί γλυκό. Καλά μαγειρέματα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή