Η φίλη του blog Βασούλα εντόπισε πρώτη (στο Πρωϊνό Mega)
και έφτιαξε αυτό το ανάλαφρο γλυκάκι
και με παρότρυνε ένθερμα να το φτιάξω ~
και είχε απόλυτο δίκιο!!!
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα με μια συμβουλή:
μην σας φανεί λίγη η ζάχαρη,
είναι όσο πρέπει γλυκό και αέρινο!!!
Υλικά:
Για τη βάση:
170 γρ βιτάμ
100 γρ ζάχαρη & 1 κουταλιά
225 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
120 γρ αμύγδαλο τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
6 αυγά
Για το γλάσο:
160 γρ κρέμα γάλακτος
160 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
Προσθέτουμε στα αμύγδαλα την 1 κουταλιά ζάχαρη
και τα τρίβουμε να γίνουν σκόνη.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ,
προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ)
και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε τους κρόκους με το τριμμένο αμύγδαλο,
το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη
το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη
και ανακατεύουμε καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βιτάμ,
ανακατεύοντας να ενωθούν.
ανακατεύοντας να ενωθούν.
Ενώνουμε το μίγμα των κρόκων με το μίγμα της κουβερτούρας
και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά,
ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά,
για να μην χάσει το μίγμα τον αέρα του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την βρέχουμε καλά.
Την στύβουμε και την στρώνουμε
σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα.
σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα.
Απλώνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο ~
μην σας προβληματίσει ότι είναι αρκετά μαλακή,
θα σφίξει όσο κρυώνει...
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
και πετάμε την λαδόκολλα.
Για το γλάσο βράζουμε την κρέμα γάλακτος και,
όπως είναι καυτή,
την ρίχνουμε πάνω στην χοντροκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε ζωηρά να λιώσει η κουβερτούρα
και να ενωθούν τα υλικά
και περιχύνουμε με το γλάσο την σοκολατόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει το γλάσο και σερβίρουμε.
Σημ:
Υπό κανονικές συνθήκες,
την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου
την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου
και είναι τόσο αφράτη που τρώγεται με κουταλάκι!
Λόγω ζέστης την έβαλα στο ψυγείο όπου και έσφιξε λίγο,
χωρίς όμως να χάσει τίποτα από τη γεύση της!
Καλή απόλαυση!!!
Πράγματι φαίνεται πως είναι καταπληκτική!! Μπράβο Μπέττυ!! Ωραία επιλογή!
ΑπάντησηΔιαγραφήπως την ζεσταίνουμε την κρέμα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθόλου αλεύρι, ε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακή Μπέτυ μου, φαίνεται υπέροχη!!!
Φιλάκια!
Σοκολατένια, κολασμένη και πολύ λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λίγο παγωτάκι από δίπλα είναι η τελειότητα στο πιάτο!
Φαίνεται καταπληκτική και πεντανόστιμη.Αν θες http://nailsartgr.blogspot.gr/
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται καταπληκτική και πεντανόστιμη.Αν θες http://nailsartgr.blogspot.gr/
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολάτα στο ένα ιστολόγιο... Σοκολάτα και στο άλλο ιστολόγιο... Αχ Αχ τι να μας κάνετε! Φαίνεται υπέροχη όμως!!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Σοκολάτα θέλω, θέλω, θέλω" όπως θα'λεγε κι ο παπαγάλος στη Λιλιπούπολη!!!Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανη Μπέτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία σοκολατόπιτα Μπέτυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην είχα δει κι εγώ τη συνταγή, αλλα δεν την είχα γράψει.
Τέλεια την έκανες. Και δροσερή θα την έτρωγα.
Φιλιά
@ Irini L. :
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση... ποιά κρέμα εννοείς;
Μπραβο Μπετουλι!! Να την δοκιμασεις με παγωτο στρατσατελα.Μουρλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula