Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Παξιμαδάκια με ούζο και γλυκάνισο

Aφράτα και συγχρόνως τραγανά, με έντονη γεύση από γλυκάνισο, υπέροχα παξιμαδάκια που τρώγονται όλες τις ώρες!


Υλικά:

500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα

2 κ.γλ. γλυκάνισο

1 κ.γλ. κόλιανδρο

1 κ.γλ. μαστίχα

4-5 κ.σ. σουσάμι

Μια πρέζα αλάτι

¾ φλ. Ζάχαρη

½  φλ. Ούζο

1 φλ. Σπορέλαιο

2-3 κ.σ. νερό

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, σουσάμι και το αλάτι.

Κοπανάμε στο γουδί (ή στο μούλτι) γλυκάνισο,  κόλιανδρο και μαστίχα με μια κουταλιά ζάχαρη και το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ούζο, το σπορέλαιο, το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά και ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι να ανακατευτούν καλά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη και να αναδειχτούν οι μυρωδιές.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια, πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και χαράζουμε την επιφάνεια σε λεπτές φέτες, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170ο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αποσύρουμε από τον φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσουν ελαφρώς, κόβουμε σε φέτες στα σημεία που είχαμε χαράξει και ξαναφουρνίζουμε τα παξιμαδάκια μας στους 120ο στον αέρα για 30΄περίπου, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.


Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.


 
Καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...