Αυτά λοιπόν είναι τα υλικά που χρησιμοποίησα:
100 γρ. πλιγούρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
4 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρια
4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ. πλιγούρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
4 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρια
4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Έβαλα το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Το άφησα μισή ώρα να φουσκώσει. Το στράγγιξα και το άφησα να στεγνώσει.
Έβαλα το πλιγούρι σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Άφησα να μείνουν για 15 λεπτά για να τραβήξει το πλιγούρι το άρωμα των μυρωδικών.
Κατόπιν πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και το αγγούρι.
Για όμορφη εμφάνιση γέμισα μικρά μπολ και τα αναποδογύρισα στα πιάτα.
Μια χαρά το έφτιαξες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγουράκι να σου πω την αλήθεια είναι το μόνο από όσα έβαλες που δεν βάζω στο ταμπουλέ, αλλά όπως λες ο καθένας βάζει ότι του αρέσει!!
Το ταμπουλέ μου αρέσει με μπόλικο δυόσμο!
Καλημέραααα:))
Καλή σου μέρα ΕΛΕΝΑ... κι εμένα μου αρέσει η μυρωδιά του δυόσμου, την επόμενη φορά θα βάλω ακόμα περισσότερο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ταμπουλέ δεν το έχω φτιάξει ποτέ.
Θα το δοκιμάσω και θα σας γράψω εντυπώσεις.
Φιλιά
καλημέρα, καλό μήνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήειδα εχθες τον Μαμαλάκη και φτιαξανε στον Λίβανο αυτην την σαλάτα με παρομοια υλικά με τα δικά σου. Απο τα χρώματα και μόνο σε κάνει να θέλεις να δοκιμάσεις !! Δεν την έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, λες να το επιχειρήσω???
o mamalakis to eftiaxe to savvato sto livano opos maw leei i mariabellou, alla den evrexe to pligouri - to paspalise pano sta ilika kai to anakatepse
ΑπάντησηΔιαγραφήeinai orea salata, kai tha tin ftiaxo kapoia mera
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΓΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ταμπούλε είχα την τύχη να το τρώω από την μαμά μιας φίλης μου η οποία είναι Λιβανέζα! Εντάξει δεν υπάρχει, ειδικά αν το συνδυάσεις με αραβική πίτα είναι ότι πρέπει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας δώσω ένα πολιτιστικό info για αυτή την σαλάτα....
Στο Λίβανο παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο καλά ξέρει η γυναίκα να φτιάχνει αυτή την σαλάτα... ειδικά αν είναι ελεύθερη και θέλει να πάρει "έγκριση" από το σοι του γαμπρού. Είναι μια μορφή τεστ!
Το Α και το Ω για ένα πετυχημένο ταμπούλε λοιπόν είναι το να ψιλοκόψεις... όσο πιο πολύ μπορείς τα υλικά. Είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία αλλά από εκεί καταλαβαίνουν το πόσο καλή μαγείρισσα είναι η μέλλουσα "νύφη" χε χε !! :)