Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ταμπουλέ

Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ταμπουλέ. Πρόσφατα έφαγα κάπου και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα ιδέα. Για να είμα ειλικρινής δεν ξέρω καν αν τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα σωστά. Απλά σκέφτηκα "τι στο καλό, σαλάτα είναι, ο καθένας βάζει ότι του αρέσει..." 'Εγινε πραγματκά νόστιμη, δοκιμάστε την...


Αυτά λοιπόν είναι τα υλικά που χρησιμοποίησα:
100 γρ. πλιγούρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
4 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρια
4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Έβαλα το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Το άφησα μισή ώρα να φουσκώσει. Το στράγγιξα και το άφησα να στεγνώσει.
Έβαλα το πλιγούρι σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Άφησα να μείνουν για 15 λεπτά για να τραβήξει το πλιγούρι το άρωμα των μυρωδικών.
Κατόπιν πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και το αγγούρι.


Για όμορφη εμφάνιση γέμισα μικρά μπολ και τα αναποδογύρισα στα πιάτα.

7 σχόλια:

  1. Μια χαρά το έφτιαξες!!
    Αγγουράκι να σου πω την αλήθεια είναι το μόνο από όσα έβαλες που δεν βάζω στο ταμπουλέ, αλλά όπως λες ο καθένας βάζει ότι του αρέσει!!
    Το ταμπουλέ μου αρέσει με μπόλικο δυόσμο!
    Καλημέραααα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα ΕΛΕΝΑ... κι εμένα μου αρέσει η μυρωδιά του δυόσμου, την επόμενη φορά θα βάλω ακόμα περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα.
    Το ταμπουλέ δεν το έχω φτιάξει ποτέ.
    Θα το δοκιμάσω και θα σας γράψω εντυπώσεις.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα, καλό μήνα,
    ειδα εχθες τον Μαμαλάκη και φτιαξανε στον Λίβανο αυτην την σαλάτα με παρομοια υλικά με τα δικά σου. Απο τα χρώματα και μόνο σε κάνει να θέλεις να δοκιμάσεις !! Δεν την έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, λες να το επιχειρήσω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o mamalakis to eftiaxe to savvato sto livano opos maw leei i mariabellou, alla den evrexe to pligouri - to paspalise pano sta ilika kai to anakatepse
    einai orea salata, kai tha tin ftiaxo kapoia mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΓΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ταμπούλε είχα την τύχη να το τρώω από την μαμά μιας φίλης μου η οποία είναι Λιβανέζα! Εντάξει δεν υπάρχει, ειδικά αν το συνδυάσεις με αραβική πίτα είναι ότι πρέπει!!!

    Να σας δώσω ένα πολιτιστικό info για αυτή την σαλάτα....
    Στο Λίβανο παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο καλά ξέρει η γυναίκα να φτιάχνει αυτή την σαλάτα... ειδικά αν είναι ελεύθερη και θέλει να πάρει "έγκριση" από το σοι του γαμπρού. Είναι μια μορφή τεστ!
    Το Α και το Ω για ένα πετυχημένο ταμπούλε λοιπόν είναι το να ψιλοκόψεις... όσο πιο πολύ μπορείς τα υλικά. Είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία αλλά από εκεί καταλαβαίνουν το πόσο καλή μαγείρισσα είναι η μέλλουσα "νύφη" χε χε !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...