Θα μου πείτε τίποτα πιο εύκολο από το να τηγανίσεις ψαράκια.... ΄Ετσι είναι, απλά ήταν τόσο λαχταριστό και φρέσκο το μαριδάκι που θέλησα να το «μοιραστώ» μαζί σας...
Πήρα λοιπόν 1 κιλό μαριδάκι ψιλό -ολόφρεσκο και μυρωδάτο- το έπλυνα καλά και το άφησα να στραγγίσει.. Το αλάτισα ελαφρά, έβαλα σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι και κύλησα μέσα το μαριδάκι να αλευρωθεί καλά. Το τίναξα ελαφρά να φύγει το πολύ αλεύρι και το τηγάνισα σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει καλά.
Το τσακίσαμε με συνοδεία ούζου, με πατατοσαλάτα, κουκουβάγια και χούμους.
Στην υγεία σας !!!
aaxx ti wraio..mou exei leipsei para polu auto to fagito..apo ta agapimena mou psaria..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleio kalokairino faghto! Me ena potiraki leuko krasaki einai oti prepei!
ΑπάντησηΔιαγραφήκοινώς την κάνατε ταράτσα!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαββατοκύριακο θαλασσινών είχατε πάλι, το ωραιότερο φαγάκι!!!!!!!!!
Βλέπω η ψαροφαγία καλά κρατεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καλά κάνετε, γιατί τι καλύτερο από το φρέσκο ψαράκι??
Μαριδάκι, .... the best!!
Φιλάκια!
γαστεροπλήξ και 'Ελενα...και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχω τελειώσει με τα ψαρικά του σαββατοκύριακου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι να μην ξεκινήσουμε...μετά δεν λέμε να σταματήσουμε, χαχαχα...Καλή βδομάδα να χουμε...
Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερο από τηγανιτό μαριδάκι αλλά πολύ ψαροφαγία φιλενάδα, εγώ δεν την αντέχω!
ΑπάντησηΔιαγραφήTα ψάρια είναι τα αγαπημένα μου όπως και να είναι μαγειρεμένα. Όταν τηγανίζουμε μικρά ψαράκια στο τέλος όπως είναι στο τηγάνι μπορούμε να τους ρίξουμε λίγο ξύδι. Γίνονται πολύ πιο τραγανά ετσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty μου, εγώ τίποτα δεν θεωρώ εύκολο, ιδιαίτερα να τηγανίσω οτιδήποτε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης εδώ στην Ν Αφρική δεν είναι εύκολο να βρεις ψάρι μικρότερο από...50 εκατοστά (ψέματα λέω! Αν ψάξεις βρίσκεις σαρδέλες μήκους 20εκατ...)
Οπότε τα ψαράκια σου μου φαίνονται αριστούργημα!
Betty na se kala. This dish brings back so many wonderful memories of traveling in Greece. I am sure your family really enjoyed this meal.
ΑπάντησηΔιαγραφήπρολαβαίνω ??????
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο το φαγάκι σας και πολύ μερακλίδικο
το τραπεζάκι σας !!!!
καλό απογευμα !!
All these summer meals everyone is posting makes me want a vacation!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου αλήθεια το λες? Με τόσο υπερμεγέθη ψάρια πρέπει να έχεις το κατάλληλο τηγάνι και κυρίως την ανάλογη παρέα για να τα καταναλώσεις! Κάποια στιγμή θα με ενδιέφερε να μάθω λαογραφικά στοιχεία του τόπου που μένεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως το μικρό μαριδάκι απαγορεύται να αλιευεται τόσο μικρό;Ξέρει κανείς κάτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚώστας
Yam yam...lots of marides, I eat them whole like French Fries...restina anyone?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω κι εγωωωωωωωωωωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφή