Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σταφιδοψωμάκια με βρώμη


Θυμίζουν ψωμάκι, έχουν τη γλύκα της σταφίδας, είναι υγιεινά και πολύ-πολύ νόστιμα!
Αν αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού είναι και νηστήσιμα!


Υλικά για 12-15 κομμάτια:

3 φλυτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
¾ φλυτζανιού νιφάδες βρώμης
½ φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
2 κουταλάκια σόδα φαγητού
1 φλυτζάνι σταφίδες
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά ηλιόσποροι ανάλατοι καθαρισμένοι

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε σιγανή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τους ηλιόσπορους.
Ανακατεύοντας πάντα, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το γάλα.
Αφήνουμε να ζυμωθεί το μίγμα για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλάθουμε με τα χέρια μας μέτρια μπαλάκια
και τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
 Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για αρκετές μέρες,
τα φυλάμε σε μεταλλικό δοχείο που κλείνει καλά.

15 σχόλια:

  1. Την καλημέρα μου.Παίρνω και εγώ ένα, μύρισε μέχρι εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, να μπορούσα να κάνω ένα τσα και να βουτήξω δυο, έχω μια λιγουρίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού η Λίλα πήρε 2, θα πάρω κι εγώ 2;-)
    Λαχταριστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σταφιδόψωμα είναι τα αγαπημένα μου μα την..βρώμη τη την ήθελες κορίτσι μου; μη το δει η Αχτίδα και μου ζητά τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Μπέτυ , πολύ επιτυχιμένα δείχνουν τα σταφιδόψωμα σου :)

    καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού παίρνουν όλοι εγώ που ήρθα τελευταία και καταιδρωμένη πρόλαβα κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα έφτιαξα πριν λίγο.
    Μια ερώτηση μόνο.Η ζύμη μου δεν ήταν σφιχτή .Κολλούσε στα χέρια για να τα πλάσω.Έτσι έπρεπε να είναι;Εγώ πρόσθεσα λίγο ακόμα αλεύρι και τα ζύμωσα για να καταφέρω να τα πλάσω καλύτερα.Μήπως δεν έπρεπε;Σε λίγο θα βγούν οπότε θα ξέρω και το αποτέλεσμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αποτέλεσμα τέλειο.
    Αφράτα και μυρωδάτα.
    Ο γιος μου τρώει το δεύτερο πριν ακόμα καλά καλά κρυώσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ maroulia29700:

    Πολύ χαίρομαι που σου πέτυχαν και μια χαρά έκανες που πρόσθεσες λίγο αλευράκι ακόμα... πάντα σε αυτές τις συνταγές είναι πιθανό να χρειαστεί ή λίγο αλεύρι ή λίγο υγρό παραπάνω για να γίνει σωστή η πυκνότητα της ζύμης.

    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...