Νόστιμοοοοοοοο........!!!
Υλικά για 6 ψωμάκια:
500 γρ αλεύρι από σκληρό σιτάρι για ψωμί χωριάτικο
(από το φούρνο της γειτονιάς μου)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
½ κουταλάκι αλάτι
1 1/3 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
10 ελιές Καλαμών
Ψιλοκόβουμε τις ελιές.
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό.
Αφήνουμε να ζυμωθεί καλά, 5-6 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 ακόμα,
μέχρι να ενσωματωθούν καλά οι ελιές μέσα στη ζύμη.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με ελάχιστο αλεύρι και την αφήνουμε για μισή ώρα.
Μετά την χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε στρογγυλά ελιόψωμα.
Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στους 50ο για να φουσκώσουν.
Δυναμώνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκαν γυρνάμε ένα ψωμάκι ανάποδα και το χτυπάμε ελαφρά.
Αν κάνει κούφιο ήχο είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν ελαφρά
και τα τσακίζουμε σκέτα ή μαζί με το φαγητό μας!
Εχεις γίνει εξπέρ στα ψωμάκια βλέπω, κόψε μου μια γωνίτσα αλλά να έχει και ελίτσες μπόλικες μέσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή Μπέτυ μου!
και στο δικό μου φρόντισε σε παρακαλώ να έχει διπλή δόση ελιάς!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τσακίζουμε....δε λες τίποτα!!!! Φανταστικά είναι και φαντάζομαι πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά απο τα ψωμάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα φτιάξω τώρα το Πάσχα και θα τα ψήσω στον ξυλόφουρνο.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα να έχεις
με υγεία και αγάπη.
μας έσπασες τη μύτηηηηηηηηη...
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό τα αγαπημένα μας...
καλή Ανάσταση εύχομαι...-:))
Τα ελιόψωμα και τα σταφιδόψωμα τα τσακίζουν οι άντρες μου. Ωραία και εύκολη η συνταγή σου Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
Υπέροχο και φουσκωτό φουσκωτό...το ελιοψωμάκι σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση Μπέττυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το ελαιοψωμάκι σου!
Το μόνο σίγουρο Μπέττυ μου είναι ότι τα τσακίζουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις έφτιαξα τα σταφιδόψωμα που τα λιμπίζομαι εδω και λίγες εβδομάδες και σήμερα βρήκα το χρόνο! Είναι φανταστικά! Πεντανόστιμα και αφράτα σαν ψωμάκι! απο τα 6 έμειναν μόνο 4 και προβλέπεται συνέχεια.. ο άντρας μου θα τα εκτιμήσει δεόντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τη συνταγή!