Επιτέλους βρήκα χρόνο να φτιάξω κάποια από τα αρωματικά ελαιόλαδα που είχα κατά νου!
Η διαδικασία απλή, το αποτέλεσμα θαυμάσιο!
Το βασικό και απαραίτητο υλικό
είναι το πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο!
είναι το πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο!
Και επειδή έχουμε την τύχη
να έχουμε δικό μας Κρητικό ελαιόλαδο,
να έχουμε δικό μας Κρητικό ελαιόλαδο,
η επιτυχία είναι εγγυημένη!
Επίσης σημαντικό τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε
να είναι αποστειρωμένα και στεγνά!
Τα έπλυνα και τα ξέπλυνα καλά
και μετά στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 30 λεπτά... έτοιμα!
Οι συνδυασμοί μυρωδικών και μπαχαρικών είναι πολλοί:
Εγώ στο πρώτο έβαλα 4 κομμάτια λιαστής ντομάτας
και 2 κουταλιές κάπαρη.
Γέμισα το μπουκάλι με το ελαιόλαδο και το έκλεισα ερμητικά.
Είναι ιδανικό για ψητή φέτα ή χαλούμι!
Στο άλλο έριξα 3-4 κουταλιές
από χρωματιστά πιπέρια σε κόκκους
από χρωματιστά πιπέρια σε κόκκους
και 2 ξερές κόκκινες καυτερές πιπερίτσες.
Με αυτό θα μαρινάρω τα κρέατα που θα ψηθούν στη σχάρα!
Στο τρίτο κατά σειρά έβαλα φλούδες
από ακέρωτο λεμόνι και πορτοκάλι,
από ακέρωτο λεμόνι και πορτοκάλι,
για να αρωματίσει τα βραστά λαχανικά, τα ψάρια
αλλά και κάποια κέικ!
αλλά και κάποια κέικ!
Όλα τα μπουκάλια φυλάχτηκαν σε ντουλάπι (μακριά από ήλιο)
και θα μείνουν εκεί για 2 βδομάδες τουλάχιστον,
για να αναδειχτούν και να ανακατευτούν οι μυρωδιές!
Τέλεια!
τέλεια...όπως το είπες...
ΑπάντησηΔιαγραφήπάω να φτιάξω αυτό με τις λεμονοπορτοκαλόφλουδες...
τα άλλα τα έχω έτοιμα...
καλησπέρες και ευχαριστίες...-:))
Τέλεια ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μικρά μπουκαλάκια στο σούπερ μάρκετ πωλούνται πανάκριβα!
το μεράκι δεν κρύβεται,
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχα λαδάκια κι εγώ πολύ τα αγαπώ και τα χρησιμοποιώ
ti omorfa poy einai,ti tha legate ean se kapio ladaki prosthetame freska karidakia kai ta filarakia toys?tha petixename kati kalo?Ewyxaristo.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς όπως το είπες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!!
Φιλάκια!
τέλεια δε λες τίποτα,έψαχνα καιρό τώρα να δω πώς θα αρωματίσω το ελαιόλαδο και ευτυχώς που βρέθηκες εσύ γιατί θα έψαχνα ακόμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες ιδέες Μπέτυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια όλες τις περιπτώσεις.
Γεια στα χέρια σου :)
If you warm up the olive oil a little, before you pour it in the bottle, the taste will be stronger. You can also do it with rosemary and sage! I love the lemon one, especially over fresh mozzarella cheese.
ΑπάντησηΔιαγραφήCongratulations for the amazing job you are doing, and sorry I cannot write back in greek.
Best regards,
Sabina
Τι ωραια μπουκαλακια? και το περιεχόμενο ακόμα ωραιότερο.Γειά στα χεράκια σου.(τώρα πλέον περιμένουμε ακόμα πιο πολλές ιδέες/νοστιμιέ....)Καληνύχτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula