Υλικά για 6 κομμάτια:
(ένα μικρό πυρέξ)
1 φύλλο ζύμη κουρού
350 γρ ανθότυρο
3 αυγά
4-5 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι)
Αλατοπίπερο
Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά γάλα
Ξεπαγώνουμε το φύλλο της ζύμης.
Λιώνουμε το ανθότυρο με πηρούνι
και προσθέτουμε τα 2 αυγά ολόκληρα
και το ασπράδι από το 3ο αυγό
(τον 3ο κρόκο τον κρατάμε να αλείψουμε το φύλλο).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε και τον βασιλικό ~
αν δεν έχουμε φρέσκο μια χαρά μας κάνει και ο ξερός!
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε το μισό φύλλο ~
το άλλο μισό πρέπει να περισσεύει
γιατί με αυτό θα καλύψουμε την πίτα μας.
Αδειάζουμε το μίγμα, στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος
και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
Χτυπάμε τον κρόκο που έχουμε κρατήσει με το γάλα
και αλείφουμε καλά την επιφάνεια της πίτας.
Την χαράζουμε σε κομμάτια
και την ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις Μπετούλα μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου λείψατε!!!
Είδα πίτα και μπήκα!! ένα κομματάκι θέλω, μου αρέσει πολύ το ανθότυρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
πιτούλα με μπόλικη γέμιση, μμμμμμμμμμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιοτατη καλοκαιρινη πιτα! Μου αρεσει πολυ ο συνδιασμος ντοματα-βασιλικος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λιχουδιά είναι αυτή...πολύ τη ζήλεψα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αλλη μια φορα μπραβο! Την εκανα κ αυτη τη συνταγη απλα εβαλα σφολιατα και εγινε καταπληκτικη. Τωρα ψαχνω για την επομενη συνταγη που θα απολαυσω!
ΑπάντησηΔιαγραφή