Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ομελέτα με μανιτάρια


Ένα φαγάκι απλούστατο αλλά νόστιμο και αγαπημένο, 
με αφορμή υπέροχα μανιταράκια εκ Κρήτης!
Τα υλικά και οι ποσότητες εννοείται πως είναι ανάλογα 
με το γούστο του καθενός.
Προσωπικά, όταν έχω τέτοια μανιτάρια,
 θέλω να απολαμβάνω ξεκάθαρη την γεύση τους
 και άρα δεν βάζω κρεμμύδια, πιπεριές κλπ.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια.
Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι
 με λίγο ελαιόλαδο.
 Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με 2 κουταλιές γάλα,
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε τα μανιτάρια 
και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, 
μέχρι να ψηθούν καλά από κάτω.
 Γυρνάμε προσεκτικά την ομελέτα 
ή βάζουμε το τηγάνι στο γκριλ για 1-2 λεπτά
 μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
 Συνοδεύουμε την ομελέτα μας με μια πράσινη
 ή χωριάτικη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται τόσο λαχταριστή και αξιοζήλευτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσο νόστιμα μανιτάρια η ομελέτα θα έγινε σίγουρα σούπερ!!
    Καλό βράδυ Μπέτυ μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω κι εγώ Μπέτυ πως δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα άλλο στην ομελέτα για να έχεις την γεύση τωνμανιταριών.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια... τέλεια... τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία συνταγή εύκολη, νόστιμη και την τρώει όλη η οικογένεια...σκέψου να την κάνεις και με άγρια μανιτάρια του δάσους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...