Ένα αγαπημένο γλυκάκι, σε μια πιο
γρήγορη εκδοχή…
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το
πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
170ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή
ταψί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,
την ζάχαρη,
το σιμιγδάλι και το αλάτι, σε μέτρια φωτιά
και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ~
δεν θα χρειαστεί πάνω από 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε
το βούτυρο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το
βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
στο ταψί,
αδειάσουμε την κρέμα φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος
και
καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κλείνοντας καλά τις άκρες.
Βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά την
επιφάνεια, χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια
και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε
να μισοκρυώσει,
πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανελλίτσα
και την απολαμβάνουμε ζεστή ή χλιαρή.
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα και καλή μας ..όρεξη!Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μας λείπει ποτέ η όρεξη... χαχα... :)
ΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Τζίνα!
καλημερουδια!!!! το καλυτερο πρωινο αυτη η μπουγατσουλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι απογευματινό και βραδυνό... δεν κάνουμε διακρίσεις... χαχα... :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπουγάτσα η λατρεμένη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι την έκανες σούπερ σπέσιαλ Μπέτυ μου!
Φιλάκια!
Ευχαριστώ Ελενάκι μου, να σαι καλά!
ΔιαγραφήΦιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!!
ωραιότατη και εύκολη θα γίνει το πρότζεκτ του επόμενου σκ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ την και πες μου Ποπίτσα! :)
ΔιαγραφήΞερογλείφομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Κόπιασε!!! :)
ΔιαγραφήΑγαπητή Betty's Cuisine, σε παρακολουθώ γιατί μ' αρέσει πολύ όπως γράφεις και παρουσιάζεις τις νόστιμες συνταγές σου, χωρίς να πολυλογήσω ήθελα να σου πω, ότι έφτιαξα την Μπουγάτσα σου τη Κυριακή, και θα πω με απλά λόγια πως είναι μία από τις καλύτερες συνταγές που υπάρχουν, απλή - γρήγορη - νοστιμότατη! Τέλεια! Ευχαριστώ πολύ που τη μοιράστηκες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εκτίμηση
Ελένη
Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι δε ιδιαιτέρως που σου άρεσε τόσο η μπουγατσούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια! :)
Γλυκιά μου κουζινοαρχόντισα κλέβω την συνταγή και πάω αύριο πρωί για εκτέλεση με δική μου σφολιάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ, με τσάκισες Αχτιδούλα μου! Δική σου σφολιάτα, ε;;; Δεν συγκρίνεται!!! :)
Διαγραφήκα μπετυ μου αρεσει ο τροπος που μας τα γραφετε και σημαντικοτερο για εμενα οι φωτο που δειχνετε, ειμαι φαγου ομως το μαγειρεμα δεν με ενθουσιαζει ,ομως εσεις με παρακινειτε με τις ωραιες συνταγες σας,μπραβο σας ,αρχοντια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Αρχοντία, αυτός είναι και ο στόχος μου εξ άλλου!!! :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις δοκιμάσαμε την μπουγάτσα η οποία είναι γευστικά και εμφανισιακά υπέροχη.
Όντως είναι απλή και γρήγορη συνταγή.
Σας ευχαριστώ
Καλησπέρα σας!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε και την απολαύσατε!