Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα

...και τελευταίο απο την ψαροφαγία του σαββατοκύριακου άφησα τον γαύρο που έφτιαξα στο φούρνο με μπόλικη φρέσκια ντοματούλα...

1 κιλό γαύρος
3-4 ώριμες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε το γαύρο, πετάμε κεφάλια και εντόσθια και πλένουμε καλά.
Σε ταψί βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την πιπεριά κομμένη κομμάτια, λίγο αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
Βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί η σάλτσα για 20 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τον γαύρο πάνω στη σάλτσα βυθίζοντάς τον ελαφρά, ρίχνουμε ακόμα λιγάκι αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσει.


Τέλειο φαγάκι αλλά και φοβερός ουζομεζές...συμφωνείτε;

15 σχόλια:

  1. το καλό το άφησες για το τέλος, χαχαχα
    σούπερ φαγάκι, σαν είπατε να τηρήσετε ψαροφαγία εσεις το παρακάνατε, μου θυμίζεις τον πατέρα μου, είναι ικανός βδομάδες ολόκληρες να τρώει μόνο ψάρια δίχως να τα βαρεθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κι επαυξάνω!Τέλειο φαγάκι και τέλειο μεζεδάκι.
    Να είσαι καλά Μπέτυ
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει η ιδέα, θα δοκιμάσω και εγώ αυτή την εκδοχή του γαύρου . Να είσαι καλά Elizabeth.
    Φιλάκια
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού είμαι Γαύρος είναι δυνατόν να μη μου αρέσει ο γαύρος ειδικά μαριναρισμένος!! Τέλειος! όταν τον πετύχω στον ψαρά τον φτιάχνω μόνος μου και βέβαια τον τρώω και μόνος μου.

    Μπράβο σας! και πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σας (όπως πάντα)

    Δ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Betty.
    Εκτός από μένα το blog σου το παρακολουθεί και ο άνδρας μου. Μου ζήτησε λοιπόν να μαγειρέψω το φαγητό σου με το γαύρο και υποσχέθηκα την Πέμτη που ο ψαράς μας φέρνει φρέσκα ψάρια να του κάνω τον γαύρο και με τις δύο συνταγές σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ψαράκια δεν έχετε παράπονο!! Τα ευχαριστηθήκατε και με το παραπάνω!!
    Αυτό κι αν ήταν σπέσιαλ τραπέζι!!
    Σούπερ το γαυράκι με πιπεριές και ντοματούλα!
    Καλό βράδυ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υποκλίνομαι στο μαγειρικό μεγαλείο! Όλα τα περί ψαριών καταπληκτικά! Αυτό το ψήσιμο της σάλτσας πριν από το γαύρο όλα τα λεφτά. Θα περιδιαβώ όλα τα "ψαρικά" σου! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...και άριστα στη λεπτομερή, και φωτογραφικά τέλειας αποτύπωσης, διαδικασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται τέλειο!
    Σήμερα Μπέττυ μου θα κάνω Κολιούς,
    Μ΄άρεσε πολύ η ιδέα με το ξύδι στο εσωτερικό του.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχα! και σήμερα πήραμε γαυράκια! Ας τα βάλω και με ντοματούλα, καλή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Polu nostimo faghto! Epeidh den briskoume gauro toso suxna edw, ftiaxnw thn sardela ma auto to tropo. Alla afou tha briskomai sthn Ellada se tris ebdomades tha to ftiaxw sigoura me gauro auto to kalokairi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Maria με το καλό να έρθεις Ελλάδα και να περάσεις υπέροχα. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NASSOS:... μάλλον λίγο περισσότερο λαδερό από ότι ήθελα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Yum...keep on posting Gavro dishes...they feed me until I arrive in Greece to eat them for real!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...