Η φίλη μου η Κωνσταντίνα έκανε πάλι το θαύμα της... Μου έδωσε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη αμερικάνικη συνταγή για κέικ, banana bread το ονομάζουν στην Αμερική. Όταν το δοκίμασα απ΄τα χέρια της πραγματικά ενθουσιάστηκα, τόσο αφράτο και μυρωδάτο ήταν...
Δεν μπορούσα λοιπόν παρά να το φτιάξω και φυσικά να το μοιραστώ μαζί σας...
Δεν μπορούσα λοιπόν παρά να το φτιάξω και φυσικά να το μοιραστώ μαζί σας...
Τα υλικά είναι:
3 ώριμες μπανάνες
1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
3/4 ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι σόδα
1 βανίλια
λίγο αλάτι
ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (φαρίνα)
Αρχικά λειώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και κατόπιν χτυπήστε τις στο μίξερ μαζί με το βούτυρο, που έχει ήδη κρυώσει, για 2 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε λίγο ακόμα.
Ρίξτε τη σόδα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε σιγά-σιγά και το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Αδειάστε σε λαδωμένες φορμίτσες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Βυθίστε στο κέικ μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.
Η δοσολογία βγάζει 2 φορμίτσες. Επειδή όμως είναι σίγουρο ότι θα γίνει ανάρπαστο, φιλική συμβουλή: βάλτε εξ αρχής διπλή δόση!!!
Πολύ αγαπημένο κεκάκι! Εγώ το φτιάχνω χωρίς σταγόνες σοκολάτας, θα το δοκιμάσω και έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφορέστε τα χαμόγελά σας και ελάτε να παράλάβετε το βραβείο σας . ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε
Μου αρέσει πολύ το κέικ σου γιατί δεν έχει πολλά αυγά ή ζαχαρη! Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό! θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love banana bread! This looks delicious and with a nice golden color.
ΑπάντησηΔιαγραφήBananas make a cake so moist! Ftiaxnw suxna keik me mpanana gia ta paidia kai to trwne gia prwino.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι βρε Μπέττυ μου! όχι πρωί-πρωί πριν το γυμναστήριο (που παλεύω μία ώρα να πείσω τον εαυτό μου να ξεσηκωθεί να συρθεί να πάει)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Γιατί έχεις τόσο ωραίες ιδέες?!! Γιαμ -γιαμ!!
Ευτυχώς δεν έχω μίξερ, με ενέπνευσε τόσο που χαλαρά το είχα φτιάξει τώρα!!Χιχι!
Καλά? Πέραν της πλάκας... Πώς διατηρείσαι τόσο κομψή, όπως φαίνεσαι στη φωτογραφία, με τόσες λιχουδιές που φτιάχνεις? Κάτι κάνεις, δεν μπορεί!!!
Φιλάκια πολλά!
this is a favorite new zealand coffee cake!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα μας κεκάκια, ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σου έχει γίνει σούπερ!!
Φιλιά!!
Αγαπω το κέικ με μπανάνα και αυτη η εκδοχή μοιάζει υπέροχη!! Θα το δοκιμάσω... φιλιάααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάρτησα για..... το κεικ σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Βασούλα
evi όταν είμαι στην παρέα σας δεν μου λείπει ποτέ το χαμόγελο...ευχαριστώ και πάλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγνή τα φαινόμενα απατούν...έχω "πειράξει" τη φωτογραφία...χαχαχα !!! να σαι καλά γέλασα με το σχόλιο σου, φιλιά κι από μένα...
Βασούλα αισθάνομαι πολύ περήφανη που σε έβαλα στον πειρασμό και υπέκυψες...χαχα.. καλό σου βράδυ αμαρτωλή !!!
Banana bread is wonderful for breakfast or for coffee.
ΑπάντησηΔιαγραφήyas
ΑπάντησηΔιαγραφήγεία σας και απο εμένα,λέγομε κώστας,σήμερα έφτιαξα το κέικ σας και ήταν υπέροχο.σας ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ με δυσκολευει αυτο το κεικ στο ψησιμο. εχετε καμια ιδεα τι φταιει που καιγεται απέξω και μεσα ειναι υγρο?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ μελίνα:
ΑπάντησηΔιαγραφήμήπως είναι ιδιαίτερα δυνατός ο φούρνος και αρπάζει εξωτερικά; θα έλεγα να χαμηλώσεις την θερμοκρασία στους 170 ~ όσο για το εσωτερικό, είναι η υφή αυτού του κέικ τέτοια που μέσα είναι πάντα (ελαφρώς) υγρό!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΨΗΝΩ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΗΔΗ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΑΣ ΟΨΟΜΕΘΑ ΧΑΧΑ
ΦΙΛΙΑ
@ TZINA:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω να μάθω εντυπώσεις! :)
Καλό Σαββατοκύριακο!
υπεροχο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπω, με βάζετε σε σκέψεις. είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψω, ακόμη δεν το έφτιαξα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά,
μικρή μαγείρισσα- Λίλη
H δοσολογία, δεν βγάζει δυο φορμίτσες για τίποτα... μην τρελλαθούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε ένα φλυτζάνι αλεύρι και μισό..
μια και με το ζόρι...
εκτός αν τα δικά σας υλικά, πολλαπλασιάζονται μόνο που τα κοιτάτε....
Βασιλική Γλυνού !
@ Βασιλική Γλυνού:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνυπολογίστε παρακαλώ στη φαρίνα τα καρύδια και τις 3 μπανάνες που αυξάνουν τον όγκο.
Η δόση αφορά σε 2 φόρμες αλουμίνιου μιας χρήσης (20χ7 cm περίπου) οι οποίες γεμίζουν κατά το ήμισυ διότι το κέικ διπλασιάζεται σε όγκο κατά το ψήσιμο ~ όπως φαίνεται και στις φωτό.
Η εκτέλεση γίνεται ταυτόχρονα με τη φωτογράφιση των συνταγών, άρα η δοσολογία και το αποτέλεσμα είναι όπως αναφέρονται.
Αν το δοκιμάσετε, θα χαρώ να το ξανασυζητήσουμε...
Μα με παρασύρατε και το έφτιαξα. Τα δικά μου δεν έγιναν έτσι! Γι αυτό σχολίασα...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασιλική Γλυνού
Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελνα να σας ρωτήσω το "1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο" σε πόσα γραμμάρια βουτύρου αντιστοιχεί;
Ευχαριστώ,
Αγγελική
Καλησπέρα Αγγελική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 1/3 φλ. βούτυρο είναι 75 γρ. (ένα φλυτζάνι είναι 225 γρ).
Ελπίζω να βοήθησα...
Σας ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, το βούτυρο το λιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να λιώσουμε τις μπανάνες είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε...
ΔιαγραφήΕύκολο και χωρίς πολύ ζάχαρη και αυγά, θα το φτιάξω αύριο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία! :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα. Έφτιαξα το κέικ και μου άρεσε πάρα πολύ. Ιδανικό για το σχολείο των παιδιών!!! Απλό και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!!!
Διαγραφή