Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Χταπόδι μεθυσμένο

Κυρίαρχος ουζομεζές το χταποδάκι, μαγειρεύεται με αρκετούς τρόπους, εδώ είναι μια «κόκκινη» εκδοχή του...

1 μέτριο χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα για 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά να βγάλει τα νερά του.


Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, πετάμε το νερό, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι και χταπόδι μαζί για 10 λεπτά περίπου.

Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.


Στην υγεία μας !!!

10 σχόλια:

  1. Τέλειο Μπέτυ,τέλειο και το χταποδάκι και το τραπέζι σου.Να πάρω ένα μεζεδάκι,από όλα;;;
    Να είσαι καλά, στην υγεία σου και υγεία μας!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν και λίγο βαρύ λαχταριστό, και πεντανόστιμο
    στην υγειά μας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάζω το κρασάκι βάζεις το χταποδάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπέττυ,τέλος του μήνα πάω για μια βδομάδα Άνδρο.
    Θα είναι στο τραπέζι μας, το χταποδάκι σου και θα πιώ στην υγεία σου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα από τα πιο τέλεια καλοκαιρινά φαγητά! Μιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to exw ftiaxei poles fores..yperoxo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...